spot_img

Vara ta e o poveste – din 1 iunie la MNȚR

Marți, 1 iunie 2021, Muzeul Național Al Țăranului Român redeschide Atelierul de Creativitate pentru copii și sărbătorește Ziua Copilului pe parcursul întregii zile. Cu povești și poezii, desene pe asfalt, coronițe din flori și baloane de săpun, dar și cu multe ateliere creative, care se vor desfășura din oră în oră în curtea interioară a Muzeului Țăranului. 

”Am strâns multe povești în perioada în care nu ne-am văzut la Atelierul de Creativitate. Și a sosit vremea să le împărtășim din nou la Muzeul Național Al Țăranului Român și nu în spatele unei „ferestre” de Zoom.

Participarea la atelierele creative se face numai pe baza de înscriere pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com și conform cu categoria de vârstă indicată în descrierea atelierului, iar prețul este de 25 lei/ participant/ atelier și se achită înainte de începerea atelierului.

Activiățile libere se desfășoară gratuit și nu este nevoie de rezervarea locului, dar se vor desfășura sub supravegherea părinților/bunicilor/profesorilor însoțitori. ”

 

Program activități 1 iunie (în curtea MNȚR, lângă cuptor) 

 

10.00 – 11.00 – La povești cu autoarea Iulia Iordan (activitate liberă, cu participare gratuită)

 

11.00 – 12.00 – Sesiune de poezie și de autografe cu autoarea Carmen Tiderle (activitate liberă, cu participare gratuită)

 

12.00 – 13.30 – Atelier de realizat măști vesele din cartoane colorate cu Beatrice Iordan

Preț bilet: 25 de lei. Înscriere pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Pentru maximum 10 copii cu vârsta mai mare de 6 ani

 

13.30 – 14.30 – Atelier de radio cu Monica Chiorpec – povești despre copii

Preț bilet: 25 de lei. Înscriere pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Pentru maximum 6 copii cu vârsta mai mare de 8 ani

 

13.30 – 14.30 – Desene pe asfalt (activitate liberă, cu participare gratuită)

 

14.30 – 15.30 – Muzee la cutie cu Valentina Bâcu

Preț bilet: 25 de lei. Înscriere pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Pentru maximum 10 copii cu vârsta mai mare de 6 ani.

 

15.30 – 17.00 Atelier de realizat cuiburi pentru păsări cu Beatrice Iordan

Preț bilet: 25 de lei. Înscriere pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Pentru maximum 10 copii cu vârsta mai mare de 6 ani.

 

17.00 – 18.00 – Coronițe din flori și baloane de săpun (activitate liberă)

 

Atelierele de creativitate vor continua pe parcursul întregii luni iunie la Muzeului Țăranului Român (la Atelierul de creativitate)

  1. Atelier de construit jurnale de vacanță cu Valentina Bâcu (miercuri, 2 iunie, 12.30 – 14.00) 

 

La Atelierul de construit jurnale de vacanță, vii așa cum se merge în vacanță – cu un bagaj* din care scoți la nevoie ce-ți trebuie: numele tău, pe care ți-l poți scrie în fel și chip, cu ștampile colorate, cu peniță cu tuș, ba chiar și în altă limbă. Vei mai avea nevoie să-ți alegi culorile preferate, texturi și dimensiuni – poți avea un jurnal cu niște pagini luuungi în care să prinzi chiar și valurile mării sau, dimpotrivă, unul mic, care să-ți încapă în buzunar și să-l porți tot timpul, peste tot, cu tine.

Și ca să nu-l încurci cumva cu un alt jurnal, îți propun să-l personalizezi după chipul și asemănarea vacanței pe care ți-ai plănuit-o: mare-munte-deltă, zbor-cu-avionul-desupra-norilor sau cu-trenul-la-bunici,în-vârful-patului-cu-o-carte-preferată-în-brațe-și-un-castron-mare-de-cireșe, în-tabără-pentru-prima-dată, prieteni-buni-de-revăzut, ora-de-gătit-cu-mama și așa mai departe.

Dacă ai reușit să citești singur/singură prezentarea și te știi priceput/ă la tăiat, lipit, scris, desenat și la făcut planuri de vacanță, te aștept la Vacanța la MȚR la Atelierul de construit jurnale de vacanță.

*Bagajul de care-ți povesteam mai sus poate fi și imaginar, doar să-l ai pregătit. Materialele de realizare a jurnalului le aducem noi.

 

  1. Muzeul la cutie cu Valentina Bâcu (miercuri, 9 iunie, 12.30 – 14.00) 

„Oare ce-i trebuie unui muzeu să placă publicului?”

Păi, în primul rând, să fie distractiv ar spune cineva. Dar să aibă și un conținut valoros, interesant, inedit, ar spune altcineva. Să te încânte. Să-ți spună o poveste. Să-ți placă să-l traversezi. Și să revii cu prietenii. Și sper să mai descoperim împreună și alte lucruri. Fiindcă, în perioada aceasta, când accesul la vizitarea muzeelor și a expozițiilor a fost mult limitat, te provocăm să-ți imaginezi propriul muzeu la cutie, pe care poți să-l deschizi oriunde și oricând îți place. Poți să-ți inviți părinții, frații și, pe rând, prietenii. Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.

 

  1. Atelier de realizat povești prin tehnica linogravurii (miercuri, 16 iunie, 12.30 – 14.00) 

La atelierul de realizat povești prin tehnica linogravurii ”săpăm” după inspirație și după atenție la detalii și la simplitate. Regăsind plăcerea de a realiza manual și de a produce serii, dar fără a apela la tipar sau imprimantă. Doar cu o bucată de linoleum, dăltițe, cerneală colorată și multă imaginație.

Atelier recomandat copiilor peste 10 ani.

Se poate realiza si sub forma unui modul cu 2-3 întâlniri sau și sub forma unui atelier de introducere în tehnica linogravurii (cu o singură întâlnire)

Materiale folosite: bucată linoleum, dăltiță de linogravură, cu mai multe capete, cerneală specială pentru linogravură,

 

  1. Masca. Personaje din povești. Cu Beatrice Iordan (marți, 8 iunie, 13.30 – 15.00) 

După ce  vom discuta despre poveștile preferate și după ce vom parcurge câteva basme populare, ne vom alege  personajele preferate și le vom reprezenta prin măști  create de participanți, folosind tehnica ”papier-mache”.

ATENȚIE: Pentru finalizarea  măștilor sunt necesare două întâlniri. La sfârșitul celor două întâlniri copiii își pot lua masca acasă.

Atelierul se adresează copiilor peste  9 ani.

 

  1. Povești ștampilate despre cămașa cu altiță cu Beatrice Iordan (marți, 15 iunie, 13.30 – 15.00) 

Altița, elementul principal de înfrumusețare a iei cu ghirlande si flori, valuri și stele, dar și cu o mare varietate de combinații geometrice, poartă mai multe semnificații legate de statutul social, de vârsta sau de regiunea geografică din care provenea persoana care purta/realiza cămașa cu altiță (ia). Vom discuta pe marginea acestora și vom realiza câteva modele, folosind tehnica realizării de ștampile.

Atelierul se adresează copiilor peste 8 ani

 

  1. Personaje fantastice cu elemente din natură cu Beatrice Iordan (marți, 22 iunie, 13.30 – 15.00) 

Folosind ca suport diferite obiecte din natura: crengi, pietre, vom realiza o serie de personaje fantastice pe care le putem folosi în mici șcenete inventate de noi.

Materiale folosite: petul de plastic, obiecte din natură, hârtie, bandă adezivă sau aracet, culori acrylic.Atelierul se adresează copiilor peste 8 ani

 

  1. Buburuze din lână netoarsă cu Beatrice Iordan (marți, 29 iunie, 13.30 – 15.00) 

Folosind lână netoarsă, dacă nu o cunoașteți ne vom împrieteni cu ea la acest atelier , ace speciale      (pentru copii mai măricei sau părinți), fetru, foarfece. Vom realiza buburuze vesele  pe care le putem transforma în broșe. Atelierul se adresează copiilor peste 8 ani

 

  1. Atelier de radio cu Monica Irina Chiorpec (vineri, 25 iunie, 12.30 – 14.00) 

Atelierul își propune să le ofere participanților o introducere în arta radiofonică, să le dezvolte capacitatea de a deosebi stilurile jurnalistice, deprinzându-se cu diverse tehnici de redactare de materiale radio, improvizație la microfon și spontaneitate, storytelling, dicție și exprimare orală.

Vârsta: +12 ani Numărul de participanți: 6

 

Preț ateliere: 25 de lei/participant

Detalii și înscrieri pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativaurbană.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508