spot_img

TOC TOC – o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova anunță premiera unui nou spectacol: TOC TOC – o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), scrisă de dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie. TOC TOC este un text care a făcut un uriaș succes de casă încă de la prima sa reprezentație – la Paris, în 2005. În Spania s-au jucat opt ani la rând peste 1.500 de spectacole, iar în Argentina, timp de nouă ani, producția TOC TOC a fost văzută de peste 1,7 milioane de oameni. În 2017, regizorul, producătorul și scenaristul Vicente Villanueva a adaptat piesa lui Baffie pentru marele ecran. Premiera de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc în acest sfârșit de săptămână – vineri, 12 februarie și sâmbătă, 13 februarie 2012, ora 19:00. Spectacolul se va juca în Sala Mare „Amza Pellea”, iar publicul se va putea așeza în sală în funcție de noile norme impuse de pandemia coronavirus.  Regia spectacolului este semnată de către Alexandru Boureanu și Raluca Păun, decorul poartă semnătura Vanessei Beca iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru. Din distribuția spectacolului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului: Marian Politic, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu. 

TOC TOC este o comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD. O consultație la renumitul dr. Stern se obține cu greu, deoarece acesta călătorește foarte mult și rareori se întoarce în Franța. 

Coprolalie (sindromul Tourette), aritmomanie (mania de a face operații aritmetice), nosofobie (teama de boală), palilalie (tulburare a vorbirii care constă în repetarea involuntară a unuia sau a mai multor cuvinte dintr-o frază) sunt doar o parte din tulburările celor șase pacienți care se întâlnesc în sala de așteptare a celebrului doctor. Neuropsihiatrul întârzie, fiind blocat în aeroportul din Frankfurt. După o vreme, pacienții vor încerca să-și omoare timpul prin improvizarea unei terapii de grup care îi va situa pe toți în afara zonei lor de confort, iar fiecare va ajunge să își spună propria poveste.

 

Cu un umor rafinat și cu mare atenție pentru detalii, Alexandru Boureanu și Raluca Păun construiesc și de această dată, în TOC TOC, un spectacol în care umorul de situație și cel de limbaj se întrepătrund firsc, spre deliciul spectatorilor. De altfel, în repertoriul teatrului se mai află încă un spectacol ce poartă semnătura acelorași autori: 1, 2, 3… Bébé. Alături de Gaițele, în regia lui Alex Boureanu, acestea două sunt spectacolele cele mai iubite de public, în ultimii ani.

Alexandru Boureanu este actor, regizor, profesor de teatru la Departamentul de Arte al Universității din Craiova și conduce, din 2016, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.  De-a lungul timpului a urmat o serie de stagii importante: în regie de teatru la Academia de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, în domeniul sociologiei culturii/teatru în Elveţia, la Conservatorul din Lausanne, un stagiu la Maison des Cultures du Monde şi la Théâtre de la Tempête, în Paris etc. La Naționalul craiovean a semnat regia multor spectacole îndrăgite de public: Gaițele de Al. Kirițescu, 1, 2, 3… Bébé de André Roussin, Occident Express de Matei Vișniec, Înșir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu, Miroase a pradă de Michele Lowe etc.

 

Raluca Păun este actriță a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova din anul 2003 însă de-a lungul timpului a avut o intensă activitate artistică și în zona teatrului independent, atât ca actor, cât și ca regizor al spectacolelor produse de Compania Teatrulescu din Craiova. La Naționalul craiovean a semnat regia producțiilor Cabina artistelor de Arnošt Goldflam, Legături primejdioase de Choderlos de Laclos, Fata moșului și fata moașei adaptare de Bogdan Ulmu după basmul lui Ion Creangă, 1, 2, 3… Bébé de André Roussin (împreună cu Alexandru Boureanu) etc.

Laurent Baffie s-a născut în Montreuil, un mic orășel aflat la est de Paris. Puțin interesat de studiu, Baffie a părăsit școala la 16 ani câștigându-și existența din meserii mărunte – barman sau curier, însă descoperă scena lucrând ca animator într-un club de vacanță. În jurul vârstei de 20 de ani începe să scrie pentru o emisiune difuzată la Radio France Inter iar cariera sa artistică ia o întorsătură decisivă în momentul în care se prezintă la un casting de autori pentru emisiunea La classe, produsă de Guy Lux la postul francez de televiziune France 3. Laurent Baffie devine, de-a lungul timpului, o figură TV proeminentă, având un succes imens la public, iar tonul său provocator devine marca sa.

TOC TOC este o piesă de teatru pe care Baffie a scris-o în 2005. Spectacolul a avut premiera la Palais-Royal din Paris, avându-i în distribuție pe Daniel Russo și Marilou Berry. De altfel, rolul din TOC TOC i-a adus lui Marilou Berry un celebru Premiu Molière, pentru Noua revelație teatrală, în 2006. TOC TOC va cunoaște un succes fulminant și se va juca cu casa închisă.

 

 

 

TOC TOC

de Laurent Baffie

Regia: Alexandru Boureanu și Raluca Păun

Decorul: Vanessa Beca

Costumele: Lia Dogaru

Distribuția:

Frederic: Marian Politic

Vincent: Alex Calangiu

Blanche: Romanița Ionescu

Maria: Raluca Păun

Lili: Costinela Ungureanu

Bob: Claudiu Mihail

Asistenta: Ramona Drăgulescu

 

Prețurile biletelor sunt 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi/studenți/seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program:

Luni – joi: 11:00 – 16:30

Vineri – sâmbătă: 11:00 – 19:00

Duminică: închis

 

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508