Vineri, 1 ianuarie 2021, are loc deschiderea celei de-a doua ediții – cvintet de alamă – a Bucharest International Music Competition, concurs organizat de Asociația Ars Ventus. Bucharest International Music Competition este un concurs de muzică de cameră dedicat cvintetului de suflători și cvintetului de alamă, care prin modalitatea flexibilă și accesibilă de organizare oferă o platformă pe care artiștii concurează confortabil, păstrând rigorile necesare unei competiții. Concursul are loc odată la doi ani pentru una dintre discipline, în succesiune. Muzicienii invitați să facă parte din comisia de jurizare a celei de-a doua ediții sunt instrumentiști angajați la orchestre și ansambluri de prestigiu din Statele Unite și Uniunea Europeană: Walter Hilgers – fondatorul Germann Brass, Cristian Ganicenco – trombonist principal la Cincinnati Symphony Orchestra din Statele Unite ale Americii, Radu Rusu – cornist asistent la Nashville Symphony Orchestra din Statele Unite ale Americii, Gabriel Posdărescu – trompetist principal la Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra din Turcia, Alexndru Marc – cornist principal la Filarmonica din Cluj și Dumitru Cernei, trompetist co-principal la Orchestra Națională Radio din București. AgenșiadecArte.ro este partener media al evenimentului.
Ediția a II-a, dedicată cvintetului de alamă, se bucură de suportul sponsorilor săi – Gebr. Alexander din Uniunea Europeană, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fabricanți de instrumente din lume, respectiv Sheet Music Plus din Statele Unite, unul dintre cei mai mari retalieri de partituri din lume și Griego, producătorul de muștiuce pentru instrumente de alamă din Statele Unite. Această ediție are ca partener principal Universitatea Națională de Muzică din București iar inregistrările audio ale câștigătorilor premiilor vor fi disponibile pe website-ul oficial al Asociației Ars Ventus – www.arsventus.ro pentru a putea fi ascultate gratuit de către orice doritor.
Ars Ventus este principala organizație dedicată muzicii camerale pentru suflători din România. Începând cu 2015, anul înființării, Asociația Ars Ventus a realizat 18 proiecte culturale, respectiv 60 evenimente artistice desfășurate în 5 țări europene (Bulgaria, Italia, România, Polonia, Republica Moldova), construite prin intermediul a 23 parteneriate cu instituții și organizații importante din Uniunea Europeană. Proiectele Asociației Ars Ventus au implicat peste 80 artiști în recitaluri camerale, concerte solistice, spectacole educative sau concursuri și au ajuns la peste 10.000 de spectatori, respectiv un impact online de 1.112.538 urmăritori.