În luna octombrie, platforma ConnectArts.ro pornește o campanie online cu ecou internațional care are ca scop promovarea tinerilor muzicieni români – de la București și până la Stockholm, în vremuri umbrite de îngrijorările și restricțiile cauzate de pandemia Covid 19. Inițiativa a fost primită cu căldură de mai multe reprezentanțe ale Institutului Cultural Român din Europa, care și-au exprimat bucuria de a deveni partenerii acestui demers cultural. Este vorba despre reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Berlin, Budapesta, Londra, Madrid, Praga, Roma, Stockholm și Viena.
Campania online de promovare a tinerilor muzicieni români se va desfășura în perioada 2 – 23 octombrie 2020. În acest interval se vor difuza – prin canalele online ale inițiatorilor și partenerilor – un număr de 10 materiale video realizate cu și despre / pentru tinerii implicați în proiectul „ConnectArts – Perspective” 2020, însoțite de texte de prezentare a formațiilor traduse în limbi de largă circulație (engleză / franceză / germană), pentru ca muzica lor să ajungă la un public cât mai numeros și să ofere o expunere cât mai largă.
Programul difuzărilor „ConnectArts – Perspective: European Tour. Online” este:
02 octombrie: Bucharest Flute Quartet – Flatuor (Gabriel Mălăncioiu)
05 octombrie: Ștefan Stoianovici Trio – Fantasma (Ștefan Stoianovici)
07 octombrie: Duo Raluca STRATULAT – Andreea ȚIMIRAȘ – Passacaglia (Johan Halvorsen)
09 octombrie: Duo PETHŐ Rebeka – PETHŐ Csaba – Six Romanian Dances (Béla Bartók)
12 octombrie: Bucharest Guitar Quartet – Bluezilian (Clarice Assad)
14 octombrie: Duo Roxana CÎRCIU – Andrei GOLOGAN – Feria (Maurice Ravel)
16 octombrie: Marta POPOVICI & On The Fly – Mind Games (Bogdan Tănase, Marta Popovici)
19 octombrie: Jepun Bali – Panguripan (DanDe Popescu)
21 octombrie: RVQ – Far Ahead
23 octombrie: „Ars Spiritum” Trio – Concert Suite (Ange Flegier)
ConnectArts.ro este un hub cultural online / platformă educațională non-formală prin care artiștii sunt sprijiniți și încurajați să creeze proiecte colaborative, interculturale și interdisciplinare.
În 2018 au fost realizate portofolii profesionale pentru 15 proiecte muzicale, respectiv 40 de tineri muzicieni (18-35 ani) de factură clasică. Anul acesta au fost realizate portofolii pentru 10 formații camerale de muzică clasică, contemporană, jazz și world music, respectiv pentru 40 de tineri muzicieni din România. În total, platforma connectarts.ro a realizat 28 portofolii pentru 71 participanți – 28 prezentări narative, 536 fotografii, 158 minute video, 194 minute audio.
„ConnectArts – Perspective” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), Radio România Muzical, Teatrelli, Muzeul Național de Istorie a României, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București, Caro Cultura. Parteneri media: Zile și Nopți, BookHub, Radio România Cultural, Iqads, CIMRO, Agenția de cArte, Observator Cultural, Promenada Culturală, Bucharest Cultural Events.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
www.connectarts.ro – resurse de dezvoltare personală pentru artiști // proiecte artistice colaborative // comunitate online // hub cultural // platformă independentă // muzică, dans, teatru, arte vizuale // multi + interdisciplinaritate
Aflați mai multe despre ConnectArts pe www.connectarts.ro
Despre proiectele Asociației Culturale ISVOR puteți afla pe www.isvor.ro