spot_img

CLASSIC FOR TEENS – un nou proiect pentru tineri interpreţi de muzică clasică

În perioada 14-20 septembrie 2020, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal. Menirea proiectului Classic for Teens este aceea de a completa procesul educativ muzical desfășurat în Focșani, cu exemple de succes menite să deschidă noi orizonturi tinerilor muzicieni în devenire. Între 14 şi 20 septembrie, la Focşani vor avea loc cursuri de măiestrie şi o serie de concerte susținute de muzicieni consacrați și de tineri muzicieni cu o prezenţă importantă pe scenele lumii și care doresc să împărtășească cu tinerii muzicieni participanţi propriile experiențe, oferind exemple de tenacitate și determinare în realizarea visurilor lor.

Intenția organizatorilor este aceea de a aduce muzica acolo unde este mai mare nevoie de ea, prin crearea unor zone noi de cultură și de a încuraja tinerele generații de muzicieni. Interpreţii invitaţi vor evolua pe scena uneia dintre cele mai importante instituții de cultură dăruite Focşaniului de marele filantrop Mr.Gh.Pastia, celor care sunt acum la început de drum. Iniţiatorii proiectului cred în potențialul muzicii clasice de a-și influența în mod pozitiv publicul de toate vârstele și în puterea muzicii de a transforma, de a depăși granițele unei simple activități agreabile.  Și mai mult, cred că a asculta muzică de calitate face parte dintr-un stil de viață care ne permite să ne păstrăm spontaneitatea și bucuria lucrurilor deplin simțite.

În săptămâna 14-20 septembrie 2020 Focsaniul va vibra pe sunetele muzicii clasice. Muzicieni din toată lumea vor poposi în Focșani pentru a le dărui tinerilor focșăneni și publicului larg evenimente muzicale de excepție și de intensă emoție. In splendidul spaţiu al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia vor avea loc concerte și recitaluri de pian, canto, vioară și acordeon,  susținute de: Michael Abramovich (Germania), Filippo Tenisci (Italia), Ghenadie Rotari și Valentina Vargiu(Italia),  Ryo Terukina (Japonia) și din România, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Răzvan SumaNicholas Lupu,  Anta Agavriloae – Barbu. Programul se va încheia cu concertul Cvintetului Ateneului Mr.Gh.Pastia și al tinerilor muzicieni în devenire de la Liceul de Arte Gh. Tăttărescu din Focșani.  Cunoscuta și îndrăgita actriță focșăneancă Roxana Lupu, cunoscută publicului larg pentru rolul Reginei Maria în lungmetrajul cu același nume și al Reginei Elisabetta a Marii Britanii la BBC, va fi amfitrioana evenimentului alături de actorul Sorin Francu.

Proiectul Classic for Teens reunește în mod excepțional alte două mari proiecte de rezonanță internațională: Festivalul Internațional Propatria – Tinere Talente Românești, care prin laureații săi prezenți la eveniment, lansează cu această ocazie evenimentele celei a zecea ediții, aniversară și Turneul naţional Vioara lui Enescu – ediţia aniversară Beethoven 250, care îi va aduce în faţa publicului pe muzicienii Gabriel Croitoru și Horia Mihail.

Classic for Teens  este un mesaj de încurajare adresat tinerilor, artiștilor, publicului larg, și nu în ultimul rând, o speranța de întoarcere la normalitate. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternativele pentru a continuă să fim cine suntem chiar și în condițiile în care luptăm cu o pandemie.

Evenimentul, cofinanțat de AFCN, este realizat de Hubart Agency în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia din Focșani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia).

CALENDAR EVENIMENTE

#classicforteens #cofinantatdeAFCN

 

CONCERTE – Ateneul Mr.Gh. Pastia

  1. 14/09/2020 – ora 19:00

Pianul călător – Recital de pian susținut de Horia Mihail

  • Beethoven : Sonata pentru pian nr. 14 op. 27 nr. 2 în do diez minor „Sonata lunii” – partea I
  • Beethoven : Sonata nr. 21 pentru pian op. 53 “Sonata Waldstein”
  • Beethoven : 32 Variațiuni în do minor pe o temă originală WoO 80
  • Beethoven : „Für Elise” bagatelă pentru pian în la minor WoO 59

 

ora 20:30 – Recital de pian susţinut Ryo Terukina (Japonia)

  • Mozart : Piano sonata n.10 KV330
  • Schumann : 2 movimenti da Fantasiestücke op.12
  • Beethoven : Piano sonata n.31 op.110

 

  1. 15/09/2020 – ora 19:00

Concert de acordeon clasic și pian susținut de Duo AsperaGhenadie Rotari și Valentina Vargiu (Rep. Moldova/ Italia)

  • Astor Piazzolla : Primavera Portena, Adios Nonino, Verano Porteno, Muerte del Angel, Otono Porteno, Milonga sin Palabras, Libertango, Invierno Porteno
  • Petri Makkonen – Moldavian Rock

 

  1. 16/092020 – ora 19:00

Recital liric, baritonul Nicholas Lupu (România), la pian Anta Agavriloae – Barbu

Arii din opere de Rossini, Donizetti, Bellini, Leoncavallo și canzonette italiene de Eduardo di Capua, Agustín Lara, R. Leoncavallo.

  1. 17/09/2020 – ora 19:00

Recital susținut de Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian

Ludwig van Beethoven :

  • Romanța pentru vioară și pian nr.2 în Fa major, Op.50
  • Sonata pentru vioară și pian nr.1 op.12 nr.1 în Re major
  • Sonata pentru vioară și pian nr.5 op. 24 în Fa major “Primăvara”
  • Romanța pentru vioară și pian nr.1 în Sol major op. 40

 

  1. 18/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de violoncel susţinut de Răzvan Suma

 

  1. 18/09/2020 – ora 20:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de pian Filippo Tenisci (Italia)

  • Ludwig van Beethoven – Sonata quasi una Fantasia op. 27 nr.1
  • Franz Liszt – Deux Legendes S 175 (Saint François d’Assise, La predication aux oiseaux, Saint François de Paule marchant sul le flots)
  • Robert Schumann – Humoreske op. 20
  1. 19/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de pian Michael Abramovich (Germania)

  • Fryderyk Chopin – 24 Preludii Op 28
  • Franz Liszt – Sonata
  1. 20/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Concert de închidere susținut de Cvintetul Ateneului Popular Mr.Gh.Pastia din Focșani, cu participarea tinerilor muzicieni ai Liceului de Arte Gh. Tăttărescu.

MASTERCLASS

  1. Acordeon – Ghenadie Rotari 14-15-16/09
  2. Vioară – Gabriel Croitoru 16-17-18/09
  3. Violoncel – Răzvan Suma 16-17-18/09
  4. Pian – Michael Abramovich. 17-18-19/09

 

PROIECT cofinanțat de AFCN

Organizat de Hubart Agency

În colaborare cu: Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia, Primaria Municipiului Focsani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia), Festivalul International Propatria, Liceul de Arte Gh.Tattarescu, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia, Organizatia Civica Vrancea, Asociaţia culturală Pro Contemporania

Parteneri media: TVR-Internațional, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Atlas tv, Monitorul de Vrancea

Sponsori: Autovip, Casa Vrânceană, Sara Resort, Grafit Srl, Farmacia Alcor, Casa de moda Pygmalion

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508