spot_img

#FITSonline: Therme Forum. Teatru și arhitectură. Puterea de a crede: Cum pot mediul construit și tehnologia împuternici artiștii să modeleze lumea în care trăim?

Astrid Cora Fodor – Primarul Municipiului Sibiu, Constantin Chiriac – Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Robert Hanea – Fondator, Președinte și CEO Therme Group™, Louise Herron – CEO Sydney Opera House, Anthony Sargeant – CEO, Luminato Festival Toronto, Alison M. Friedman – Director Artistic, Performing Arts, West Kowloon Cultural District Authority, Alicia Adams – Vicepreședinte International Programming, John Kennedy Center for the Performing Arts, Matthias Woo – Director Executiv, Zuni Icosahedron, Hong Kong, Neil Barclay – Președinte și CEO, Charles H. Wright Museum of African American History sunt doar o parte dintre invitații celei de-a treia ediții a evenimentului „Therme Forum. Teatru și Arhtiectură”, organizat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu ARUP și Therme Group. Ediția din acest an a evenimentului, organizată sub tema „Puterea de a crede: cum pot mediul construit și tehnologia împuternici artiștii să modeleze lumea în care trăim?” va avea loc online, ca toate celelalte evenimente din programul FITS, în perioada 18 – 20 iunie 2020 și va fi transmisă pe site-ul oficial al FITS, dar și pe pagina de Facebook FITS. 

 

În cel de-al treilea an al acestui forum despre relația dintre mediul construit și teatru, invitații ediției, arhitecți, formatori de opinie și lideri ai unor cunoscute organisme naționale și internaționale, analizează modul în care mediul fizic și cel virtual pot susține și inspira excelența în comunitatea teatrală. Pe parcursul a trei zile, invitații vor discuta despre modul în care noile tehnologii și designul inovator al spațiilor fizice au impact atât asupra procesului creativ, cât și asupra interacțiunii cu publicul. Va fi analizat, de asemenea, modul în care aceste tendințe se reflectă în evoluția gândirii în jurul finanțării și viabilității financiare ale facilităților pentru artă și cultură, precum și oportunități mai mari de dezvoltare a relațiilor dintre activitățile artistice, educaționale și comerciale.

Program Therme Forum. Teatru și Arhitectură. Ediția 2020

Joi, 18 iunie 2020

Ora 14:00: Sydney Opera House – O instituție de referință, comunitatea sa și condiția lumii artelor spectacolului – discuție cu Louise Herron – CEO Sydney Opera House, despre cum această instituție emblematică de spectacole, recunoscută la nivel mondial, reprezintă și reflectă identitatea orașului Sydney, impactul pe care îl are în comunitate și felul în care lumea artelor spectacolului a fost afectată de pandemie.

Invitați:

  • Louise Herron – CEO Sydney Opera House
  • Tateo Nakajima – Arup Fellow

 

Ora 14:30: Tendințe majore privind modul în care mediul construit fizic și virtual modelează lumea artelor spectacolului. Tateo Nakajima – Membru Arup, lider global al artelor, culturii și practicilor de divertisment Arup – va oferi o prezentare introductivă (de aproximativ 10 minute) cu privire la tendințele și provocările din domeniu.

Invitați: 

  • Tateo Nakajima – Membru Arup (moderator)
  • Anthony Sargent – CEO, Luminato Festival Toronto, 2015-2020, Founding General Director, Sage Gateshead, 2000-2015
  • Alison M Friedman – Artistic Director, Performing Arts, West Kowloon Cultural District Authority
  • Neil Hubbard – Partner & Group Leader, Heatherwick Studio
  • Takashi Kudo – Branding Manager/Communications Director, teamLab
  • Fahrudin Salihbegovic – Wallscourt Fellow, Performance and Performance Technologies at UWE Bristol, Co-founder, Studio for Electronic Theatre

Vineri, 19 iunie 2020

Ora 14:00: Expresia artistică și transformarea povestirii. În lumea noastră în continuă schimbare, cum a afectat proiectarea tehnologiilor captivante și a mediilor fizice inovatoare, povestirea și procesul creativ? Ce oportunități oferă noile spații fizice și virtuale și cum se schimbă gândirea liderilor culturali și a creatorilor despre spațiu? Pe parcursul zilei, vom explora modul în care mediul nostru inspiră și susține creativitatea.

Invitați: 

  • Matt Atwood – Theatre Consultant, ARUP (moderator)
  • Alicia Adams – VP International Programming, John Kennedy Center for the Performing Arts
  • Chilly Gonzales – Grammy-winning Canadian pianist and entertainer
  • Matthias Woo – Executive Director, Zuni Icosahedron, Hong Kong
  • Steven Chilton – Founder, Steven Chilton Architects

Ora 14:30: Therme Forum: Teatrul și Arhitectură 2018-2020 – Obiective și retrospective

Invitați:

  • Constantin Chiriac – President, Sibiu International Theatre Festival, General Manager, Radu Stanca National Theatre Sibiu
  • Robert C. Hanea – Founder, Chairman and CEO, Therme Group™
  • Tateo Nakajima – Arup Fellow

Sâmbătă, 20 iunie 2020

Ora 14:00: Viabilitatea culturală și impactul social: Explorarea gândirii evolutive despre finanțare și valoare în domeniul artelor.Evoluțiile în utilizarea povestirii fizice și virtuale, combinate cu nevoia în creștere pentru un stil de viață durabil, ne determină să punem întrebări despre valoarea teatrului pentru societate. În aceste sesiuni avem în vedere valoarea socială și economică a teatrului modern și a povestirii. Cum inspirăm și comunicăm această valoare? Și ce răspunsuri non-tradiționale asupra finanțării rezultă din aceste noi abordări?

Invitați : 

  • Tateo Nakajima – Arup Fellow
  • Claire McColgan – Director, Culture Liverpool
  • Lorena Sander – Partnership Development Specialist, UNDP
  • Rachel Dickie – Investment Director, Legal & General’s Future Cites business
  • Neil Barclay – President and CEO, Charles H. Wright Museum of African American History
  • Shain Shapiro – Co-Founder & CEO, Sound Diplomacy
  • Yaroslava Babenchuk – Fulbright Global Scholar 2020 – 2022 (Romania; Singapore)

Ora 14:30: Cultura și identitatea orașului, economie și bunăstare socială. O discuție cu Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu, Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și Robert Hanea, președinte și CEO al Therme Group cu privire la rolul pe care îl joacă cultura în conturarea orașului Sibiu și o perspectivă asupra dezvoltării viitoare.

Invitați: 

  • Astrid Fodor – Primarul Municipiului Sibiu
  • Constantin Chiriac – President, Sibiu International Theatre Festival, General Manager, Radu Stanca National Theatre Sibiu
  • Robert C. Hanea – Founder, Chairman and CEO, Therme Group™
  • Tateo Nakajima – Arup Fellow

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română. Pe site, spectacolele sunt transmise și în reluare, în fiecare seară, după încheierea premierelor.

Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site. Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție un info call #FITSonline, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00, la numărul de telefon 0728 048 830.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508