spot_img

George, primul banking inteligent susține platforma de artă contemporană #Contactless Art Wall

Ajunsă în a treia săptămână, #Contactless Art Wall, platforma on-line de susținere a artei contemporane, a reușit să atragă interesul atât al publicului iubitor de artă și publicului larg, al artiștilor, cât și al susținătorilor acestor tip de proiecte.  Astfel George, primul banking inteligent s-a alăturat ca partener al acestui proiect cultural inovator. “Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri puternici alături de care putem dezolta sustenabil platforma on-line, și pentru că interesul pentru proiect a fost unul semnificativ am decis prelungirea termenului de finalizare a acestei cea de a doua părți pe 7 iunie. Astfel, am introdus o nouă secțiunea, cea de Artiști invitați, și împreună cu partenera nostră, Anca Boeriu, am selecționat 15 artiști vizuali recunoscuți național și internațional, ce vor fi prezentați în 3 calupuri, primul începând vineri, 8 mai.”, spune Andreea Sandu, inițiator și coordonator al galeriei Galateca. Primii artiști invitați sunt: Christian Paraschiv, Magdalena Pelmuș, Alec Vianu, Elena Scutaru și Sergiu Chihaia, care va și susține sâmbătă, 9 mai 2020, un alt fel de artist talk, împreună cu studenții săi de la secția Modă, din cadrul UNArte București. Aceștia continuă seria de prezentări de artist on-line, din fiecare sâmbătă, la ora 18:00, ce pornesc de la o temă actuală, arta în carantină. Primele trei au fost susținute de generația mai tânără, sculptorul   Daniel Rădulescu, Bogdan Cazacincu si Miruna Gheordunescu. Ele pot fi accesate pe canalul youtube  Galeria Galateca, pe facebookul galeriei și @galateca. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Primii 16 artiști selectați din cadrul apelului de proiecte și prezentați au fost Daniel Rădulescu, Andra Nedelcu,Florin Zhu, Mădălina Andronic, Miruna Gheordunescu, Silviana Rădulescu, Mălina Ionescu și Andreea Medar, Bogdan Cazacincu, Cătălin-Emil Popa, Anca Smărăndache, Mircea Moroianu, Dana Catona, Bogdan Racles, Andreea Alexandra Vrabioiu, Ada Moisa și Monica Stănescu.

 

#Contactless Art Wall cuprinde peste 50 de artiști, selectați în urma apelului de proiecte, din toate zonele de exprimare artistică (de la pictură, la video și performance), dar și o serie de artiști invitați. De această dată “expozanții” sunt prezentați câte unul pe zi, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la ora 9:30, completând permanent perete expozițional virtual al galeriei. Publicul are astfel parte de o experiență diferită, o invitație continuă de a descoperi noi artiști și de a revizita această expoziție, pentru o imagine de ansamblu, un proiect work în progress original.

Pentru platforma #Contactless Art Wall a fost creat un spațiu virtual special pe site-ul galeriei Galateca și pe cel al co-organizatorului Asociația  Neo Art Romania.

 

Recent s-au mai alaturat proiectului Dinu, Urse și Asociații și Asociația Love Art, alături de partenerii noștri Centrului Cultural Expo Arte,  AQUA Carpatica, Biz, agențiadecarte.ro, modermism.ro și Radio România Cultural.

 

 

 #Contactless Art Wall este un proiect online ce rămâne deschis atât artiștilor ce se regăsesc în acest tip de manifestare, cât și celor ce doresc să ne susțină în acest demers sau să ni se altăture ca parteneri.

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară online, cu activtăți și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune, ulterior transformandu-se în platforma on-line de susținere a artei contemporane #Contactless Art Wall.

#Contactless Art Wall de la lansare a suscitat interesul artiștilor, apelul de proiecte, încheiat pe 17 aprilie, adunând peste 150 de aplicații. Pe lângă aceștia, vor exista o serie de artiști invitați, proiectul propunându-și să se transforme de la expoziție virtuală la platformă culturală on-line.

#contactlessartwall,#galateca,#stamcasa#galerievirtuala#art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline  #expoarte #george#aquacarpatica  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508