spot_img

Gala ”Matei Brâcoveanu” 2020: un format inedit, 5 premii pentru tineri remarcabili

Fundația Alexandrion premiază 5 tineri remarcabili prin proiectele lor cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte, în cadrul Galei ”Matei Brâncoveanu” 2020. Aflată la a cincea ediție, Gala ”Matei Brâncoveanu”, are anul acesta un format nou, inedit. Astfel, atât gala, cât și întregul proces de votare se vor derula în mediul online, publicul larg fiind implicat direct în desemnarea câștigătorului marelui premiu în valoare de 12.000 de euro, dar și a celorlalte 4 premii în valoare de 1.500 euro fiecare, oferite de Fundația Alexandrion. Gala Matei Brancoveanu va fi difuzată live, pe 14 iunie, pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, începând cu ora 19:00. În acest nou format al Galei ”Matei Brâncoveanu”, Fundației Alexandrion i s-au alăturat 5 profesioniști cunoscuți publicului, cu experiență bogată în domeniile lor de activitate – Tudor Giurgiu, Sandra Ecobescu, Marius Constantinescu, Victoria Asanache și Irina Păcurariu. Ei au nominalizat 15 tineri care contribuie activ, prin proiectele lor, la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Finaliștii au fost desemnați prin vot secret de către cei cinci profesioniști, alături de Marinela Ardelean – Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu, reprezentantă a comunității Mentoring Generations.

Din 21 mai, începând cu ora 19:00, până pe 14 iunie 2020, Fundația Alexandrion invită publicul să se alăture evenimentului în număr cât mai mare și să participe la procesul de votare pe platforma dedicată www.fundatia-alexandrion.ro. Închiderea sistemului de vot va fi anunțată în cadrul galei difuzate live de Facebook Fundația Alexandrion, duminică, 14 iunie, urmând ca imediat să fie anunțat și clasamentul câștigătorilor.

Marele premiu în valoare de 12.000 de euro va fi acordat de Fundația Alexandrion finalistului cu numărul cel mai mare de voturi. Premiul va reprezenta o parte din resursele necesare pentru achitarea unor cursuri de perfecționare sau finanțarea unui proiect din sfera de activitate pentru care a fost premiat.

Cei 5 finaliști ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2020 sunt:

Tudor Baciu (32 ani) s-a implicat încă din anii facultății în numeroase acțiuni de voluntariat, iar din 2015 face proiecții de film în sate și orașe fără cinematograf din 36 de județe ale țării, prin intermediul proiectului său: caravana Cinemobilul. În 2019, Cinemobilul a ajuns la peste 44.000 de spectatori, devenind cea mai extinsă caravană de film din țară, care a reușit să ducă bucuria filmului în acele locuri și comunități din țară unde oamenii nu au acces la astfel de experiențe.

 

 

 

 

 

Carmen Chindriș (35 ani) a pus bazele Asociației Sus Inima, o asociație care sprijină pacienții oncologici, oferindu-le consiliere psihologică, ghidaj, soluții de cazare pe perioada terapiei, hrană sau consiliere în nutriție. Asociația Sus Inima oferă servicii gratuite pacienților care au o situație financiară grea și nu își pot permite să beneficieze de aceste condiții de tratament și îngrijire, în mod normal.

 

 

 

 

 

Ana Maria Ciobanu (32 ani) este reporter la revista DOR din 2011. În 2015 a inițiat podcastul narativ „Satul Mădălinei”, povestea unei mame de 18 ani care cerșește la metrou cu bebelușul în brațe, proiect care a determinat ascultătorii să doneze pentru ridicarea unei case pentru Mădălina și familia ei. Este gazda podcastului „mame”, alături de Oana Sandu, cu care dezbate despre echilibrul dintre maternitate și muncă.

 

 

 

 

 

 

Edmond Niculușcă (30 ani) la doar 19 ani, a fondat ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), asociația prin care promovează patrimoniul bucureștean și propune soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în capitală. În doar un an a reușit să pregătească 6.000 de persoane pentru a depăși în condiții de siguranță un eventual cutremur major, adică întreaga comunitate a unui cartier central din București, vulnerabil în cazul unui seism. Proiectul său, Antiseismic District este primul proiect de acest gen din România.

 

 

 

 

Raluca Selejan (32 ani) a deschis în 2016, împreună cu cea mai bună prietenă, librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara, porninând de la ideea de a crea o comunitate dezvoltată ȋn jurul cărților și evenimentelor culturale, prin care să stimuleze apetitul generațiilor viitoare pentru lectură. Cele două tinere ȋi aduc pe copii mai aproape de cărți şi librării, prin activităţi care să ȋi ajute să prindă gustul pentru lectură. Librăria a fost primită ȋncă de la deschidere în Federația Europeană și Internațională a Librarilor.

Mai multe informații despre Gala Matei Brancoveanu sunt disponibile pe www.fundatia-alexandrion.ro.

 

Parteneri media: Europa FM, Revista Cariere, Magic FM, Life.ro, GoodNews, Radio România București FM, Ziare.com, Bookhub, Business24

 

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundaţiei Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani. Fundaţia Alexandrion urmează evoluţia Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu şi onorează excelenţa prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora şi Constantin Brâncoveanu International Awards. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaşte potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare şi realizări excepţionale ȋn domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, premiază performanța internațională a sportivilor români, din 2016. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până ȋn 2012, ȋn ȋncercarea de a ȋncuraja tinerii sportivi să obţină cele mai bune rezultate.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508