spot_img

Programul lunii martie- Breasla Actorilor

Luna martie se anunță a fi una promițătoare în materie de teatru. Odată cu venirea primăverii, Breasla Actorilor vine în întâmpinarea publicului bucureștean cu o nouă premieră, „Trosc!” în regia lui Andrei Adam, dar și cu alte 4 spectacole ce aduc un suflu actoricesc tânăr și o nouă perspectivă.

LUDWIG VAN BETHY, textul și regia Andrei Adam

8 martie 2020 | ora 17.00 | Teatrul InDArt

Distribuție:

Ludwig – Robert Poiană

Van – Massimiliano Nugnes

Bethy – Teodora Colț

Textul și regia: Andrei Adam

Proiecție video: Dorel Mihăilă

Afiș: Mădălina Sinoae

Durată: 1h 15’ (fără pauză)

Preț bilet: 40 lei

Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul LUDWIG VAN BETHY înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie.

 

CÂINELE MEU N-ARE NAS!, regia Mihail Raah

13 martie 2020 | ora 20.00 | Teatrul InDArt

One man show cu ALEXANDRU TUDOR SABĂU

Regia: Mihail Raah

Sound design: Marin Grigore

Voce: Daniel Hara

Costum: Claudiu Brăneanu

Machiaj: Cristina Sinoae

Afiș: Mădălina Sinoae

Durată: 60 minute (fără pauză)

Preț bilet: 40 lei

 

Nimeni nu își poate prevedea drumul. Pasiunile și dorințele neîmplinite, te pot împinge în niște direcții de neprevăzut. Totodată fiecare dintre noi este stăpân pe propriul destin. Doar că alergăm, alergăm mereu. Spre ce? Spre moarte? Dacă ne-am da un răgaz de liniște, poate am reuși să intuim calea cea bună. Câinele meu n-are nas! Un one-man show despre condiția individului modern, haotic și pasional, calculat și introvertit, vesel și furios, întrebându-se mereu: încotro?

TROSC! (Premieră), textul și regia Andrei Adam

16 martie 2020 | ora 19.00 | Teatrul de Artă

Distribuție:

Andreea – Andreea Stan

Barbu – Massimiliano Nugnes

Traian – Alexandru Tudor Sabău

Matei – Robert Poiană

Lavinia – Nuța Ilie

Silvia – Loredana Vlăduț

Mihai – Mihai Hurduc

 

Textul și regia: Andrei Adam

Consultant Artistic: Massimiliano Nugnes

Afiș: Melissa Antonescu

Durată: 1h 20’ (fără pauză)

Preț bilet: 40 lei

„TROSC!” sau „De noi nu se mai lipeşte nimic” este un spectacol despre şocul pe care îl

încasăm din relaţia noastră cu cei din jurul nostru. „Trosc!” este săgeata care se înfige în fiecare din noi atunci când nu ne mai regăsim, când ne simţim singuri, când societatea nu ne mai oferă susţinerea pentru visurile noastre. E ca o rupere de ceilalţi, ca o rupere în tine însuţi, ca un impact ireversibil asupra fiecăruia din noi.

 

WANTED, textul și regia Massimiliano Nugnes

19 martie 2020 | ora 19.30 | ARCUB București

Distribuție:

Pantalone Avari – Robert Poiană

Dottore Gulielmo – Alexandru Tudor Sabău

Alfonso / Arlecchino – Liviu Chițu

Capitano Pizzapasta – Mihai Hurduc

Matilde – Laura Manea

Speloncina – Cezara Munteanu

Cannolo – Alex Floroiu

Textul și regia: Massimiliano Nugnes

Măști: Stefano Perocco di Meduna

Coregrafie: Ioana Macarie

Scenografie: Mădălina Sandu

Costume: Ioana Colceag

Machiaj: Cristina Sinoae

Afiș: Mădălina Sinoae

Mulțumiri speciale: Melissa Antonescu, Diana Mihaela Moțea, Claudiu Brăneanu, Bogdan Boeru

* spectacol de Commedia dell’Arte, realizat de Breasla Actorilor sub supravegherea lui Michele Modesto Casarin

Durată: 1h 25’ (fără pauză)

Preț bilet: 40 lei

„WANTED” este primul spectacol independent de Commedia dell’Arte din România, scris și regizat de Massimiliano Nugnes. Textul ne vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om. Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății. Doar personajele populare, precum Speloncina și Cannolo, deși sărace și murdare, au norocul să trăiască în sărbătoare, prin preocupări și obiceiuri mărunte, date de la natură. Dar cum, în orice poveste există bine și rău, erou și antagonist, cineva trebuie să îndrepte lucrurile, și acela este Alfonso. Din motive neștiute, eroul dispare în noaptea balului dat în cinstea Matildei, stârnind o serie de încercări și conflicte în viața celorlalți. Apariția lui salvatoare, într-un moment de cumpănă, restabilește echilibrul comunității și readuce lucrurile pe făgașul lor natural.

MERSUL TRENURILOR, textul și regia Andrei Adam

25 martie 2020 | ora 20.00 | Teatrul InDArt

Distribuție:

Cecilia – Teodora Daiana Păcurar

Robert – Robert Poiană

Damian – Alex Floroiu

 

Textul și regia: Andrei Adam

Afiș: Alexandru Budacă

Durată: 1h (fără pauză)

Preț: 30 lei

„Mersul Trenurilor” este un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu

care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale.

CÂINELE MEU N-ARE NAS!, regia Mihail Raah

29 martie 2020 | ora 17.00 | Teatrul InDArt

One man show cu ALEXANDRU TUDOR SABĂU

Regia: Mihail Raah

Preț bilet: 40 lei

Modalități de achiziționare a biletelor și abonamentelor:

* Online: mySTAGE, iaBilet.ro, AmBilet.ro, Eventbook. Prețul diferă în funcție de taxele și comisioanele fiecărei platforme de vânzare bilete!

* Rezervare la numărul de telefon 0729.669.714.

BREASLA ACTORILOR este o organizație neguvernamentală, de drept privat și utilitate publică, ce promovează valorile cultural-artistice românești și universale, prin mijloace de creație și interpretare artistică.

Compania de Teatru a Breslei Actorilor organizează și susține spectacole de teatru, muzică și divertisment, simpozioane, recitaluri de poezie și alte manifestări culturale și artistice.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi la madalina@breaslaactorilor.ro sau la numărul de telefon 0729 669 714 – Alex Floroiu. Mai multe detalii despre programul Breslei Actorilor puteți găsi pe www.breaslaactorilor.ro și pe facebook sau instagram – Breasla Actorilor.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508