spot_img

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi se aliniază demersurilor impuse de autoritățile publice

Biroul de presă al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și al Programului Național Cantus Mundi a transmis un comunicat de presă prin care anunță alinierea la toate demersurile impuse de autoritățile publice referitoare la gestionarea și limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus).

”Având în vedere activitățile Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”  și ale Programului Național Cantus Mundi, care presupun organizarea de evenimente culturale cu public numeros, precum și întâlniri artistice ale copiilor, tinerilor și dirijorilor din comunitatea Cantus Mundi (peste 1.550 de coruri și 56.000 de membri), precum și ultimele reglementări ale autorităților abilitate în gestionarea și limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus), facem următoarele precizări necesare în actualul context:

În urma Consiliului Director din data de 9.03.2020 și pe baza recomandărilor autorităților publice, conducerea Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și a Programului Național Cantus Mundi declară public susținerea deciziilor luate de autorități pentru protecția privind răspândirea virusului COVID-19.

Recomandăm tuturor membrilor Programului Național Cantus Mundi – coruri, dirijori, coordonatori – să se alinieze la toate demersurile impuse de autoritățile publice și să le respecte cu responsabilitate.

Până la noi recomandări ale Grupului de Comunicare Strategică și ale celorlate autorități publice, Programul Național Cantus Mundi suspendă toate activitățile cu copii, care se desfășoară în mod curent la sediul instituției: repetițiile corurilor de copii și ale ansamblurilor de percuție.

Pentru evenimentul „Ora Pământului” 2020, preconizat la nivel național pentru data 28 martie 2020 și care are peste 15.000 de copii înscriși, se anulează activitățile publice programate, urmând ca acestea să fie reorganizate într-o formulă care să continue acțiunea de conștientizare și responsabilizare față de natură, fără a fi pusă în pericol sănătatea copiilor.

Corul Madrigal și Cantus Mundi recomandă susținerea activităților curente într-un mediu sigur în contextul ultimelor evenimente publice și vin în sprijinul membrilor comunității prin punerea în practică a unui program online de educație și activități care să permită interacțiunea pe canalele noastre: website-urile madrigal.ro și www.cantusmundi.com, platforma online Cantus Mundi, precum și canalele de social media – conturile de Facebook și Instagram ale Madrigal și Cantus Mundi.

Specialiștii Madrigal și Cantus Mundi vor oferi dirijorilor de coruri, precum și copiilor înscriși în coruri ateliere online de învățare, jocuri muzicale, repetiții și concursuri de cânt coral, astfel încât să fie menținută legătura cu copiii, în special în situația în care vor fi închise școlile.

Corul Madrigal va lansa Stagiunea online Madrigal, care va conține materiale difuzate cu regularitate: lucrări din repertoriu nedifuzate, pastile online din repetițiile corului etc., astfel încât produsul cultural Madrigal să fie în continuare accesibil tuturor.

Tradiționalul Concert extraordinar de Paște al Corului Madrigal, organizat de 56 de ani fără întrerupere, nu va fi anulat, dar se va desfășura anul acesta fără public. Înregistrarea concertului va fi oferită publicului prin intermediul canalelor de televiziune și radio.

 

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”  și Programul Național Cantus Mundi urmăresc constant și cu responsabilitate situația existentă la nivel național, recomandările organismelor abilitate, precum și informațiile disponibile din surse oficiale ale instituțiilor implicate în gestionarea și limitarea răspândirii virusului COVID-19 la noi în țară: Guvern, Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii etc.

 

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. În 2020, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” împlinește 57 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul Național Cantus Mundi a fost creat în 2011 și instituționalizat la nivel național în 2014, iar astăzi reunește sub umbrela sa peste 1.550 de coruri și 56.0000 de copii.

 

Biroul de presă

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Programul Național Cantus Mundi”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508