Una dintre cele mai interesante teme ale conferinței Transcendis Fundamentele evoluției personale din 22 martie 2020 pornește de la o frumoasă comparație între teatru și viață. Actorul și profesorul Adrian Titieni va vorbi, în cadrul evenimentului dedicat dezvoltării personale, despre cum ne pot ajuta tehnicile teatrale să fim echilibrați în relația cu noi înșine și cu cei din jur și despre emoțiile care ne unesc în această experiență comună de viață, indiferent cât de diferiți am fi.
„Teatrul este un posibil simulator de viață. Reprezintă, după părerea mea, un posibil demers de cunoaștere practică în sine. Sunt câteva tehnici care realmente dau rezultate pentru viața de zi cu zi și pentru gestionarea emoțiilor, de la înțelegerea rolurilor pe care le avem zilnic și până la capacitatea de a ne pune în condiția celuilalt”, spune Adrian Titieni.
El va aborda, în calitate de speaker, tema „Introducere în tehnica și arta actorului”, nuanțând faptul că echilibrul interior este o știință pe care o putem dobândi și care ne ajută să facem față unor emoții puternice pe care le trăim pe parcusul vieții, în urma unor evenimente mai puțin plăcute. „Toate mințile de pe lumea asta funcționează la fel… Einstein spunea că geniul este o chestiune de timp. În actorie se spune că există o experiență general uman valabilă care ne pune în condiția de a putea să înțelgem dincolo de semnificanți ceea ce se întâmplă cu persoana aflată în fața noastră. Și așa e. Cu alte cuvinte, funcționăm la fel, chiar dacă suntem unici și irepetabili.”
Adresată publicului larg, conferința Transcendis „Fundamentele evoluției personale” își propune să creeze un spațiu confortabil pentru toți cei interesați de subiectul dezvoltării și evoluției personale. Evenimentul le va oferi participanților peste 6 ore de informații și aplicații pentru facilitarea procesului de autocunoaștere, exerciții practice de conștientizare și reechilibrare emoțională, tehnici de gestionare a emoțiilor, metode de eliberare a stresului, noțiuni de psihologie și mindfulness și, nu în ultimul rând, întâlnirea cu 5 experți în dezvoltare personală, artă și psihologie.
Pe lângă Adrian Titieni, cei interesați de domeniul dezvoltării personale îi vor cunoaște și pe prof. dr. Matei Georgescu, autor, profesor universitar, cu studii masterale în Antropologie, și doctorale în Psihopatologie Fundamentală şi Psihanaliză, dar și în Filosofie, Horia Francisc – Țurcanu, scriitor, editor, terapeut și consilier transpersonal, fondator al Școlii Maestrului Interior și al Centrului de Dezvoltare Personală Integrală „Călătoria Inimii”, Andrea Filip, autor, trainer, coach, Master în Psihanaliză, Master și Certificate of Science ThetaHealing și George Petre, co-Fondator și Director de Programe al Asociației Alethea/Centrul Anahata, Președintele Asociației Buddhiste Theravada Romania, Bachelors of Science (Electrical Engineering) la Cornell University, deținător al unei diplome din programul MBA Kellogg Graduate School of Management la Northwestern University.
Toate temele conferinței pornesc de la blocajele noastre emoționale, astfel că în cadrul evenimentului vor fi prezentate și subiectele „Furia, vinovăția și alte emoții în relații”, „Transformarea vieții prin prezență”, „Introducere în mindfulness, meditație și antrenamentul minții” și „Reprogramarea subconștientului”.
Conferința va avea loc duminică, 22 martie 2020, la Hotel Caro din București, pe str. Barbu Vacarescu 164A, sect. 2, București. Mai multe detalii legate de condițiile de participare à pe site-ul https://transcendis.ro/
Adrian Titieni este profesor universitar doctor în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, actor de film, radio, teatru, televiziune și voce. Predă cu pasiune actoria, atât în cadrul UNATC, cât și în cadrul mai multor fundații. Nominalizat și premiat în multiple festivaluri naționale și internaționale, Adrian Titieni este astăzi unul dintre cei mai valoroși actori români. A pășit pe covorul roșu al celor două mari festivaluri internaționale de film de la Cannes și Berlin unde, prin rolurile jucate în producțiile „Bacalaureat” și „Ilegitim” a contribuit la primirea de înalte distincții, aducând multă valoare universului cinematografic. A fost desemnat și „Cel mai bun actor în rol principal” la Chicago Film Festival in 2016 și „Cel mai bun actor în rol secundar” la Premiile Gopo în 2012. Din 2009, el inițiază „Sighișoara Film Festival”, pentru a promova producțiile cinematografice românești care au fost premiate la festivalurile internaționale.