spot_img

„Aventurile lui Muzicilă” îi poartă pe cei mici în descoperirea universului muzicii clasice, la mall

„Aventurile lui Muzicilă”, un nou proiect UCIMR dedicat celor mai mici ascultători de muzică, va debuta sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16:00 în fața cinematografului din incinta centrului comercial Afi Cotroceni. O dată la două săptămâni, în perioada februarie – aprilie 2020, Muzicilă le va propune celor mici să descopere universul fermecător al muzicii clasice din diferite perioade stilistice și istorice, prin intermediul atelierelor creative, urmate de întâlniri cu artiști consacrați, proiecții video și concerte susținute de ansambluri apreciate pe marile scene ale României. Toate aceste activități și-au propus să transforme spațiul expozițional al mall-ului într-un laborator inedit de creație și învățare, pe placul tuturor membrilor familiei, într-un mediu nonconformist și plăcut de petrecere a timpului liber. Recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, proiectul le va oferi contextul prin care vor învăța să descopere imagini, emoții, cromatici în asociere cu nuanțele muzicii clasice.  În același timp, cei mici vor face cunoștință cu principalele instrumente muzicale și vor învăța să asculte muzica ce se dezvăluie pe scenă dând frâu liber imaginației. Ghizi în această aventură vor fi profesori acreditați, membri și voluntari ai Organizației Cercetașii României, prin filiala locală „Steaua polară”. Durata unui atelier va fi de aproximativ 50 de minute, iar intrarea va fi liberă prin înscriere pe pagina de Facebook UCIMR.

Calendar de evenimente

 

Sâmbătă, 22 februarie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea poveștilor

Ora 16:00 Atelier creativ „Călătorie spre copilărie și vis” coordonat de Mirela Benea. Cei mici vor construi propriul vehicul în care vor aduna visele, gândurile și pasiunile și vor călători împreună cu cercetașii de la Paris la Moscova. În această călătorie vor afla secrete și lucruri inedite despre lumea artei și a poveștilor.

Ora 18:00 Dialog și spectacol de lectură cu Monica Bătrânu, autoarea volumului pentru copii ”Întâmplări mărunte cu pictori mari” apărut la Editura Curtea Veche.

Ora 18:30 Concert de percuție Power Vibes cu Alexandru Anastasiu și ICon Arts Ensemble

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Alexandru Unguru.

 

Sâmbătă, 7 martie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea magiei

Ora 16:00 Atelier creativ „Teatru de umbre” coordonat de Irina Strâmbeanu. Cei mici vor descoperi magia teatrului de umbre și îi vor afla originile îndepărtate, tocmai din China antică. Vor confecționa personajele, vor construi un scenariu și vor ”juca” în propria piesă de teatru, cucerind audiența.

Ora 18:00 Întâlnire cu Magicianul Augustin

Ora 18:30 Concert de chitară și lăută susținut de Costin Soare.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

 

 

Sâmbătă, 21 martie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea dansului

Ora 16:00 Atelier creativ „Clopoțeii dansatori” coordonat de Lavinia Dumitrescu. Participanții vor crea și vor însufleți marionete de hârtie prin intermediul dansului și jocului, confecționând un carusel plin de viață, culoare și muzică.

Ora 18:00 Întâlnire cu coregraful Alin Gheorghiu

Ora 18:30 Concert de pian susținut de Mădălina Pașol.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

 

 

Sâmbătă, 4 aprilie, Afi Cotroceni – zona cinema:

Muzicilă în lumea culorilor

Ora 16:00 Atelier creativ „Modelaj în lut polimeric” coordonat de Olesea Savvateeva. Cei mici vor învăța elemente de bază despre modelajul lutului, își vor educa răbdarea, perseverența și acuratețea și le vor pune la lucru în spirjinul imaginației. Vor crea astfel bijuterii, brelocuri și figurine haioase unicat.

Ora 18:00 Întâlnire cu Magda Urse, artist plastic, și Simona Strungaru, compozitor și dirijor

Ora 18:30 Concert susținut de Răzvan Suma și PlaCello.

În rolul lui Muzicilă va fi actorul Filip Ristowski.

 

Mai multe amănunte despre program vor fi anunțate săptămânal pe pagina de Facebook UCIMR.

 

„Aventurile lui Muzicilă” este un proiect cultural inițiat scopul de a apropia publicul tânăr de universul muzicii clasice printr-o manieră creativă și educativă, într-un mediu în care s-a dovedit că publicul este foarte receptiv. Prin evenimentele propuse, cei mici se vor bucura de abordarea neconvențională prin care vor afla mai multe despre legătura dintre arte, artist și public. Spectrul atelierelor este mult mai larg, gândit pentru captarea și menținerea atenției celor mici. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Afi Cotroceni, în continuarea strategiei centrului comercial de a oferi publicului modalități creative de a petrece timpul liber.

 

„Aventurile lui Muzicilă” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508