Regizorul Alexander Hausvater a început repetiţiile pentru punerea în scenă a piesei Barbă Albastră, dramatizare proprie după povestirea “Blaubart” de Max Frisch, premiera fiind programată pentru începutul anului viitor. Luni, 25 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Sala mică de la Palatul Naţional al Copiilor va avea loc o întâlnire cu publicul şi presa a regizorului, tema discuţiei fiind mitul lui Barbă Albastră. La eveniment, alături de Alexander Hausvater, participă scriitorul Varujan Vosganian şi directorul Editurii Integral, Costel Postolache, care va prezenta în deschiderea serii volumul Experimentul P de Alexander Hausvater – Dialoguri de Radu Dragomirescu, lansarea oficială a cărţii fiind programată cu două zile înainte la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.
Barbă Albastră de Alexander Hausvater va fi un spectacol complex, o punere în scenă modernă. « Un om în epoca modernă intră într-un bar de biliard. Tocmai a fost eliberat din închisoare. A fost acuzat că şi-a omorât a şasea soţie, el fiind căsătorit de 7 ori… Într-un spectacol de mişcare, muzică, dans, pantomimă şi proiecţii de film, se desfăşoară în paralel cu legenda cavalerului Barbă Albastră strania şi fascinanta poveste al doctorului Schaad, veşnic îndrăgostit, dar incapabil să lege o relaţie cu nimeni. Într-un ritm accelerat, cele două poveşti creează o lume de magie şi suspans… Max Frisch a scris romanul-senzaţie şi Hausvater l-a adaptat ca să introducă publicul într-un univers de vis şi imaginaţie în conflict permanent cu lumea obiectivă şi fragilă în care fiecare din noi trăim. În spatele enigmei, este necesitatea omului de a iubi şi de a fi iubit.”
În distribuţie, îi regăsim pe Marius Stănescu (în rolul lui Schaad), Adrian Ciobanu (procurorul), Ada Navrot (roluri multiple) Crina Matei (Rosalinda), alături de alți actori ai Teatrului Stela Popescu. Din echipa de creaţie mai fac parte Adina Mastalier (scenograf), Tibor Cari (compozitor coloană sonoră) şi Florin Fieroiu (coregraf).
Intrarea publicului este liberă.