spot_img

Peste 25 de speakeri internaționali și români vin la Future Summit 2019

Directorul global de Inteligență Artificială al unei companii din top 10 multinaționale din lume, inventatorul primului taxi aerian electric premiat la Paris în prezența lui Emmanuel Macron sau activistul care plantează zeci de milioane de copaci în Africa vin la București cu alți 20 de inovatori și experți internaționali să aflăm în premieră cum vor arăta următorii zece ani și ce decizii au business-urile și societățile de luat acum.

Luni, 28 noiembrie 2019, la Palatul Universul, va avea loc a patra ediție Future Summit, conferință internațională despre provocările și soluțiile viitorului, în paralel cu prezentarea celor 50 de idei de business din incubatorul Future Makers.

Câteva din întrebările la care speakerii vor răspunde: Cum transformă AI și automatizarea industriile și societatea? Care sunt implicațiile crizei climatice și soluțiile la aceasta? Cum arată viitorul muncii și care sunt cele mai noi tendințe în serviciile de sănătate digitală? Cum putem (re)construi Bucureștiul în viitor și cum arată viitorul educației în România?

Printre speakerii Future Summit 2019 se numără:

  • Patrick Nathen, Fondator, Lilium Aviation. Lilium este primul taxi zburator electric ce poate să transporte 5 persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră.
  • Claudia Pavarini, Energy Modeler, International Energy Agency. Cum arată piața de energie în 2040 conform raportului World Energy Outlook al IEA, cea mai importantă organizație globală în domeniu.
  • Juan Bernabe-Moreno, Director Global Inteligență Artificială, E.ON. Cum ajută AI în modelele de business din energie.
  • Tristram Stuart, cea mai importantă voce globală în reducerea risipei alimentare.
  • Danny Goh, CEO, Nexus Frontier Tech. Antreprenor global în Inteligență Artificială.
  • Simon Harris, Investment Director, Zap&Go. Un nou tip de baterie cu încărcare ultra-rapidă  fără Litiu și non-toxică pentru mediu.

 

Printre speakerii români ai Future Summit 2019 se numără: Dragoș Stanca (Upgrade 100), Gabriel Isidor (UiPath), Vlad Mixich (European Public Health Alliance), Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață), Florin Stoican (Parcul Natural Văcărești), Mihai Toader-Pasti (EFdeN), Oana Țoiu (Social Innovation Solutions) sau Adelina Dabu (Confederația Patronală Concordia).

.

În cadrul Future Summit, participanții pot și asculta pitch-urile celor 50 de echipe de tineri antreprenori din programul Future Makers. Dintre cei peste 2000 de tineri ce au trecut în 2019 prin programul de educație antreprenorială despre viitor, juriul a selectat 50 de echipe și în 28 noiembrie va alege 7 echipe care vor primi premii de 20.000 de euro. Business-urile Future Makers aduc soluții în educație, mobilitate urbană, fintech, industria alimentară, sănătate, realitate virtuală, automatizare sau securitate cibernetică.

”Aducem la București pentru a patra oară antreprenori globali, oameni de știință și antreprenori sociali de top pentru a înțelege provocările, soluțiile și oportunitățile viitorului. Conectăm peste 350 de lideri de business și antreprenori în conversații despre soluții și oportunități oferindu-le și ocazia să participe și la pitch-urile celor 50 de echipe din incubatorul Future Makers al Social Innovation Solutions.” Ciprian Stănescu, fondator Future Summit.

Future Summit 2019 este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG, în parteneriat cu Foreign Investors Council, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, Upgrader Community, HR Club, Design Thinking Society, Innovation Labs și Ashoka. Parteneri media: Adevărul și Adevărul Financiar. Pentru detalii de presă, interviuri și participare o puteți contacta pe Andreea Nedu la andreea.nedu@innovationsolutions.eu

 

Evenimentul va avea loc în limba engleză, cu excepția conversațiilor despre viitorul educației în România și Viitorului Bucureștiului, ce se vor desfășura în limba română.

 

Mai multe informații pot fi găsite pe https://future-summit.org/ 

Bilete pentru Future Summit: https://ove.ro/future-summit-2019

 

Ediții precedente

Seria de conferințe Innovations for Tomorrow, astăzi numită Future Summit, a început în 2017 și în precedentele 3 ediții au fost dezbătute teme ca: impactul automatizării și al inteligenței artificiale asupra societății, viitorul sănătății și al augumentării muncii, viitorul educației, al mobilității sau roboticii. Printre speakerii ultimelor ediții: UCL, MIT, Oxford Said Business School, World Economic Forum, UiPath, Actility, Qualitance, Bosal sau Ashoka.

Organizatori:

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță și suport pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și desfășoară programe educaționale și competiții de business ca Social Impact Award sau Future Makers.

Global Shapers Bucharest Hub este o comunitate de tineri lideri sub umbrela Global Shapers Community, o inițiativă a World Economic Forum.

 

 

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508