Ați avut vreodată acest sentiment: că sunteți stângaci, că reacționați în contradictoriu sau exagerat din când în când? Că v-ați comportat de-a dreptul jenant și tot ce mai puteți face este să vă rușinați? V-aţi întrebat vreodată de unde vine acest sentiment? În general, dispuneţi de multe strategii pentru a face față vieții în fiecare zi. Şi totuşi, sunt astfel de momente în care frâiele vă scapă din mâini. Primul pas către schimbare constă în tratarea cu seriozitate a tiparelor noastre psihice şi în înţelegerea semnificaţiei pe care ele o au în povestea vieții noastre. Editura Herald şi Librăria Bookstory din Cluj (Bulevardul Eroilor nr. 6-8) vă invită joi, 31 decembrie 2019, ora 18.00, la lansarea cărții „Sparge tiparele!” de Gitta Jacob. Se va povesti pe marginea noutăţii editoriale apărute în colecţia Psihopractica, alături de invitatele, Melania Moldovan și Paula Nuțaș, psihoterapeute.
Modurile psiho-comportamentale și strategiile de gestionare prezentate de Gitta Jacob în această carte ascund, după cum spune autoarea, rămășițele unor răni și eșecuri care au avut loc demult, fiind urme ale unor momente în care mama a respins expresiile iubirii noastre de bebeluș, educatoarea ne-a ignorant sau când colegii de clasa ne-au șicanat. Umilirea și respingerea au rămas însă până azi în memoria noastră celulară, transformându-se cu fiecare reactivare schematică în cai mult prea bine bătătorite prin rețeaua neuronală.
Stările emoționale care ne copleșesc sunt că niște torționari la mâna cărora ne vom află de fiecare dată când aceștia sunt treziți de anumiți stimuli sau situații de viață. Cunoașterea propriilor nevoi și a posibilității de a ni le împlini este condiția oricărei forme de siguranță de sine și de libertate de acțiune.
Sparge tiparele! ne învață cum să recunoaștem schemele în care suntem prinși, ne oferă variate exemple de probleme pe care le întâmpină oamenii în viață reală și strategii concrete prin care să ne putem elibera de influență trecutului și de strânsoarea schemelor noastre psihologice.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Parteneri: Farmec, Radio România Cluj, România Liberă, 4arte, Agenția de carte, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Literatura pe tocuri, IQool, Rabbit Media, Gratuitor, România Pozitivă, Serial Readers, Recenzii-Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, ZMEU București, Gândeşte Pozitiv, Rândurile Evei.