În perioada 16-20 octombrie 2019, Editura Tracus Arte va fi prezentă la Frankfurt Book Fair 2019, la standul național, la invitația Ministerului Culturii și Identității Naționale. Frankfurt Book Fair este cel mai important eveniment din industria mondială a cărții și a drepturilor de autor. Vor fi prezenți peste 10000 de jurnaliști și vor avea loc peste 4000 de evenimente.
Dintre titlurile care se vor găsi la standul național: Cântecul omului de vânzare, de Geo Bogza, Vi se pare cumva nedreaptă dispariția dumneavoastră?, de Matei Vișniec, frica, de Nicolae Breban, Te voi iubi pân` la sfârșitul patului, de Daniel Bănulescu, Tristan Tzara. Corespondență de familie, ediție și traducere de Mădălina Lascu, În spatele geamurilor sunt oameni, de Elise Wilk, Un om din Est, de Ioan Groșan, Indigo, de Alina Purcaru, Ghinga, de Dan Coman, europa. zece cântece funerare, de Elena Vlădăreanu, Manual de întrebări, de Carmen-Francesca Banciu, odeletă societății de consum, de Romulus Bucur, Gherasim Luca. Poezie Ontofonie, de Petre Răileanu, Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism, de Miruna Runcan, Dimineață pierdută, dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul omonim de Gabriela Adameșteanu, Bătrânețe și moarte în mileniul trei, de Livius Ciocîrlie.
Înființată în 2008 cu scopul de a publica cei mai buni autori români contemporani, Editura Tracus Arte și-a diversificat în ultimii ani portofoliul, fără să renunțe la misiunea sa inițială. Echipa editorială își propune, pe de o parte, să descopere și să impună scriitorii români de azi din toate genurile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru, la critică și teorie, iar pe de altă parte, să (re)aducă în actualitate opere esențiale, intrate deja în canonul (post)modernității.
Cele peste 100 de titluri publicate anual – opere originale și traduceri (în general titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot) – stau mărturie pentru diversitatea și semnificația preocupărilor noastre: de la debuturi în poezie sau antologii ale unora dintre cei mai valoroși poeți români și străini ai secolului XX, la studii despre avangardă, critică literară și teorie.
În același timp, publicarea operelor complete ale lui Shakespeare și Cehov, alături de volumele lui Antonin Artaud și de cele ale autorilor români ca Matei Vișniec, dovedește interesul nostru pentru teatru și avatarurile lui.