spot_img

”Arlecchino și pierdutele iubiri”, în cadrul Festivalului Național de Teatru

Miercuri, 23 octombrie, ora 17:00, Teatrul EXCELSIOR prezintă, în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), spectacolul ”Arlecchino și pierdutele iubiri”, după o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera. 

Spectacolul ”Arlecchino și pierdutele iubiri” propune publicului o experiență intens ludică ce revitalizează Commedia dell’Arte, fascinantul gen teatral italian născut în secolul al XVI-lea, care a adus expresivitatea actorului la rang de virtuozitate. Este un spectacol care, prin formula tematică și stilistică pe care o propune, surprinde însăși esența artei teatrale, rimând, totodată, cu motto-ul ediției din acest an a FNT: Teatrul, clipa magică a Istoriei.

Enrico Bonavera: „Redescoperirea Commediei dell’Arte – sau a celei pe care ne-o imaginăm noi că ar fi – și propunerea ei publicului contemporan se naște din necesitatea unui teatru imediat, fizic, care să îi poată vorbi spectatorului într-un mod simplu și amuzant. (…) Vechea poveste a lui Romeo și a Julietei sale este revizitată prin măștile și personajele Commediei dell’Arte. Rezultatul? Echivocuri, fantasme, spirite imaginare și reale, într-o furtună de farse, încurcături și emoții.”

Adrian Găzdaru, Managerul Teatrului EXCELSIOR: „Ne onorează faptul că un spectacol al Teatrului EXCELSIOR a fost selecționat, din nou, într-un festival de o asemenea anvergură și cu o tradiție impresionantă. Consider că participarea instituției noastre la Festivalul Național de Teatru este o recunoaștere valoroasă atât a calității spectacolelor pe care le propunem publicului, cât și a talentului trupei de actori a Teatrului EXCELSIOR. În peisajul cultural-artistic al României și nu numai, ne dorim să ne păstrăm curajul de a realiza spectacole și proiecte care surprind plăcut publicul și care transmit tuturor creatorilor și realizatorilor din domeniul cultural că, acolo unde există determinare și spirit de echipă, și cele mai îndrăznețe idei se împlinesc. Vă așteptăm pe toți la Festivalul Național de Teatru, nu numai la spectacolele instituției noastre. Să ne bucurăm împreună de clipele magice pe care le prilejuiește Teatrul!”

Din distribuția spectacolului fac parte: Aida Avieriței, Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet,
Ana Udroiu, Mihai Mitrea
și Raluca Botez.

Detalii, pe website-ul FNT: https://fnt.ro/2019/arlecchino-si-pierdutele-iubiri-de-enrico-bonavera/.
Biletele pot fi achiziționate online: https://www.mystage.ro/spectacole/arlecchino-si-pierdutele-iubiri-1929.

Tot în cadrul FNT, Teatrul EXCELSIOR va găzdui, luni 21 octombrie, ora 18:00, la Sala
„Ion Lucian”, spectacolul Istorie la persoana I, o creație colectivă coordonată de teatrologul
Oltița Cîntec, ce „urmărește o recitire teatrală a raporturilor dintre istoria «mică», cea a fiecăruia dintre noi, și istoria «mare», cea oficială, a istoriografilor. (…) Spectacolul este rezultatul unui amplu proces de documentare și creație, care reflectă modul de a participa în real-time la istoria timpului nostru la care suntem conectați online”, declară Oltița Cîntec, coordonatorul proiectului. Detalii, pe website-ul FNT, https://fnt.ro/2019/istorie-la-persoana-creatie-colectiva-coordonata-de-oltita-cintec/. Biletele pot fi achiziționate accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/istorie-la-persoana-i-1919.

Festivalul Național de Teatru este una dintre cele mai ample manifestări ale lumii culturale autohtone. Aflat la cea de a 29-a ediție, FNT aduce și anul acesta în Capitală, între 18 şi 27 octombrie 2019, producţii teatrale naționale și internaţionale de prestigiu, în buna tradiţie iniţiată în 2006 de criticul Marina Constantinescu, Directorul Festivalului, de a prezenta mari spectacole ale lumii la Bucureşti.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508