Marți, 3 septembrie 2019, de la ora 19.00, Muzeul Municipiului București vă invită să audiați, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), un Recital extraordinar susținut de IOANA DELIORAN – pian și MIRCEA LAZĂR – vioară.
În program:
*** W.A. Mozart – Sonata în do major pentru vioară și pian KV 296
*** Sonata în sol major pentru vioară și pian KV 379
*** Sonata în si bemol major pentru vioară și pian KV 378
IOANA DELIORAN – Pian. În anul 2005 a debutat pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra “Philarmonia” din București. A susținut numeroase recitaluri solo, atât în țară, cât și în stăinătate (Germania, Franța, Japonia, Grecia), dar și în formații camerale. A reprezentat Universitatea Națională de Muzică din București la „Kyoto International Music Students Festival 2006” (Japonia). Este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat pianul cu profesorii Dana Borșan și Șerban-Dimitrie Soreanu. A beneficiat de o bursă “Erasmus” în Germania, la Hochschule für Music Stuttgart, la clasa de pian a profesoarei Shoshana Rudiakov. Și-a desăvârșit studiile la Hochschule für Musik Freiburg (Germania), la clasa de pian a profesorului Vitali Berzon.
MIRCEA LAZĂR a început studiul viorii la vârsta de cinci ani în orașul său natal, Deva. La vârsta de treisprezece ani si-a continuat pregătirea în București, cu profesoara Carmen Runceanu si maestrul Ștefan Gheorghiu. După ce a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu, a obținut o bursă de studii la Universitatea din Ohio, SUA, iar în 2009 a fost acceptat în Academia Orchestrala New World Sym- phony din Miami Beach, sub îndrumarea lui Michael Tilson Thomas. În cursul activității sale artistice a susținut recitaluri atât in România cât si în Statele Unite, acumulând o experiență muzicală deosebită sub bagheta unor dirijori desăvârsiți (Michael Tilson Thomas, Andris Nelsons, John Adams, Esa-Pekka Salonen, Riccardo Muti, Stéphane Denève, Osmo Vänskä, etc.). A colaborat cu orchestre în postura de concertmaistru sau solist (New World Symphony, Miami Lyric Opera, Orchestra Augustin Bena Alba Iulia), fiind îndrumat sau colaborând cu instrumentiști de talie mondială precum Gil Shaham, Midori Goto, Christian Tetzlaff, Leila Josefowicz, Alexandru Gavrilovici, Jamie Laredo, Jennifer Koh și Yo-Yo Ma.
Concertul face parte din seria MUSEICORUM 2019, care include 15 astfel de evenimente pe care Muzeul Municipiului București le oferă publicului în luna septembrie, în trei dintre muzeele din componența sa – Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) și Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8).
Director artistic MUSEICORUM 2019 (Ediția a V-a) – Arlinda Morava, soprană.
Concertele MUSEICORUM (31 august – 22 septembrie) sunt asociate Festivalului Internațional George Enescu.
Bilet intrare: 20 lei.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.
Programul Festivalului MUSEICORUM (Ediția a V-a) include piese ale compozitorilor români, albanezi precum și din consacratul repertoriu internațional, cu un accent deosebit asupra personalității și creației marelui compozitor român George Enescu. Iubitorii de muzică, istorie, arhitectură și artă sunt invitați an de an la acest Festival și devin parte a unei explorări armonioase, a unei fantastice experiențe culturale, familiarizându-se, în același timp, cu trei dintre muzeele MMB și expozițiile lor permanente sau tematice. Întregul program și repertoriu sunt aici: https://www.facebook.com/events/1108052629584264/