La început de an școlar nou, Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită la o serie inedită de ateliere creative și practice dedicate copiilor și elevilor.
”Dacă doriți să ne însoțiți într-o călătorie prin tainele muzeului, vă invităm să participați la atelierul LECȚIA DE MUZEOLOGIE, atelier destinat copiilor cu vârste între 6 – 14 ani, dar și părinților și profesorilor lor.
În încercarea de a sublinia funcția educativă a muzeelor și poziția lor în societate, vom putea afla:
• ce este un muzeu, dar un muzeograf?
• de ce există muzeul?
• ce valori promovează muzeul?
• care sunt trăsăturile care determină unicitatea muzeului?
• pentru cine este muzeul?
• care este importanța muzeelor în viața cotidiană?
Toate acestea într-o experiență interactivă, transpunând obiectele de patrimoniu și exponatele din muzeu în viața de zi cu zi a micilor vizitatori. Aceștia vor străbate timpurile și vor primi informații inedite, altfel decât în manualele școlare, despre epoci apuse, oameni care au rămas în istoria literaturii române, obiectele care le-au aparținut și care au constituit cadrul lor de dezvoltare.
Vizita le va deschide micuților dorința de a colecționa, vor afla ce sunt colecțiile, ce se poate colecționa și de ce simțim nevoia să colecționăm, vor deveni dornici de a-și expune propriile colecții. Participanții vor fi plimbați prin lumea jocului și a poveștilor, devenind ei înșiși personajele propriilor povești.
Programul desfășurării atelierelor:
Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (str. George Bacovia 63):
11,18, 25 octombrie, ora 11.00 (pentru școli)
5, 13, 19, 27 octombrie, ora 11.00 (pentru familii)
Coordonator ateliere: Lelia Spirescu, muzeograf MNLR
Casa Memorială „Anton Pann” (str. Anton Pann 20):
– 11, 18, 25 octombrie, ora 11.00 (pentru școli)
– 5, 6, 19, 20 octombrie, ora 11.00 (pentru familii)
Coordonator ateliere: Mădălina Șchiopu, muzeograf MNLR
Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: case.memoriale@mnlr.ro, în limita locurilor disponibile (max. 15 pers./atelier).
La programele pentru școli, înscrierea se face cu cel puțin două săptămâni înainte de data desfășurării atelierului.
La programele pentru familii, înscrierea se face cu o săptămână înainte de data desfășurării atelierului.
Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/participant și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/copil și 4 lei/adult.
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta și direct la numărul de telefon 0731.003.022, persoană de contact: Andreea Drăghicescu.” , anunță MNLR.