spot_img

Antonio Sánchez & Migration și Bill Evans and The Spy Killers!, capete de afiș la Bucharest Jazz Festival 2019

Artiști de Grammy, senzații noi ale jazzului european, orchestre și trupe din New York, Mexic, Italia, Rusia, Spania, Franța și România vin la București pentru a opta ediție a Bucharest Jazz Festival. Organizat în perioada 1-7 iulie, Bucharest Jazz Festival 2019 aduce, pe de o parte, concerte live în Piața „George Enescu” (3-7 iulie) și evenimente conexe (workshop-uri și conferințe) la ARCUB – Hanul Gabroveni (1-7 iulie). Festivalul care i-a adus la București pe Jan Garbarek, Terence Blanchard, Lee Konitz și Marilyn Mazur, Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și face parte din Sezonul România – Franța. Cap de afiș al ediției din acest an, bateristul mexican Antonio Sánchez concertează alături de trupa sa, Migration, sâmbătă, 6 iulie, ora 21:30 în Piața „George Enescu”. Câștigător a cinci premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internaționale, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru muzica originală din coloana sonoră a filmului de Oscar „Birdman” (2014), în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor.

Unul dintre muzicienii preferați ai lui Miles Davis, saxofonistul american Bill Evans vine pentru prima dată la București pentru un concert în care soul întâlnește jazz și influențele lui Miles Davis se combină cu moștenirea muzicală a lui Elvis. Considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști ai vremii, nominalizat de două ori la premiile Grammy, Bill Evans urcă duminică, 7 iulie, ora 21:30 pe scena Bucharest Jazz Festival alături de trupa The Spy Killers!. Cel mai recent proiect al artistului american, The Spy Killers! este o colaborare cu fabulosul baterist german Wolfgang Hajjner, virtuozul Simon Oslender la keyboard și maestrul groove-ului la chitară bas, Gary Grainger.

Programul concertelor din Piața „George Enescu” începe de la ora 20.00, în fiecare seară din perioada 3-7 iulie. Din agenda Bucharest Jazz Festival 2019 fac parte concerte de jazz cu influențe hip hop (în concertul Em4ncipation feat. Yah Supreme, 7 iulie), muzica clasică redată vocal (în concertul Camille Bertault 5 iulie), jazz manouche (concert Cvartet Florin Niculescu, 6 iulie), jazz fuzionat cu pasaje R&B, soul, swing, Afrikan & Oriental Rhythms (CALI Quartet, 3 iulie), jazz experimental cu teme breakbeat, drum and bass, electro (Johnny Bica, 4 iulie) și colaborări dintre cele mai originale (Alexander Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra, 5 iulie; Toma Dimitriu Quartet, 4 iulie; Sebastian Burneci & Orchestra de Cameră Radio, 3 iulie).

Pe toată durata festivalului, ARCUB – Hanul Gabroveni devine clubul festivalului, un loc de întâlniri zilnice pentru publicul de jazz, jurnaliști, artiști consacrați și jazzmani debutanți.

Clubul va fi deschis în timpul zilei, de la ora 12:00, când va avea loc o serie de conferințe, workshopuri și întâlniri cu muzicieni, teoreticieni și specialiști în muzica de jazz.

Serile la clubul festivalului încep după concertele din Piața George Enescu, la ora 23.00, cu minirecitalurile instrumentiștilor de jazz din finala concursului „New Jazz Players”.

După ora 00.00, clubul festivalului este rezervat live session-urilor și improvizațiilor de jazz, alături de TRIOM, band-ul de la clubul festivalului format din Albert Tajti la pian, Michael Acker la contrabas și Iulian Nicolau la tobe.

 

Program Bucharest Jazz Festival 2019

Concerte live @Piața „George Enescu” 

Evenimente conexe @ARCUB – Hanul Gabroveni

1-7 iulie 2019

 

Luni, 1 iulie | Monday July 1 

-> 19:00 @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

Deschiderea festivalului

Jazz & World Music Vinyl Party • VRTW

 

Marți, 2 iulie | Tuesday July 2  

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop George Dumitriu: Libertate în/prin improvizație

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

Miercuri, 3 iulie | Wednesday, July 3

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Luiza Zan: Vocea – Producție, proiecție, protecție

 

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00  CALI Quartet

21:30  Unspoken by Sebastian Burneci | Orchestra de Cameră Radio

 

Joi, 4 iulie | Thursday, July 4

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Conferință Simon Rentner: Surveying The New Jazz Explosion, Scene by Scene, City by City

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Toma Dimitriu Quartet

21:30   Johnny Bica – The Real Vibration

 

Vineri, 5 iulie | Friday, July 5

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Alex Sipiagin: Mastering the Trumpet with Resonance

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Camille Bertault

21:30   Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra

 

Sâmbătă, 6 iulie | Saturday, July 6

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Em4ncipation: Play Like a Band

23:00/23:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Cvartet Florin Niculescu

21:30   Antonio Sánchez & Migration

 

Duminică, 7 iulie Sunday, July 7

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Iordache: Jazz for Kids

23:00/23:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Em4ncipation feat. Yah Supreme

21:30   Bill Evans and The Spykillers!

 

Detalii despre programul Bucharest Jazz Festival 2019: bucharestjazzfestival.ro.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/ 

 

Detalii pe www.arcub.ro; www.spotlightfestival.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508