Topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest reconfirmă faptul că romanele Fantasy ”Pisicile războinice”, de Erin Hunter, bestselleruri New York Times, se bucură de un loc privilegiat și în preferințele cititorilor români de toate vârstele.
Cartea a XV-a: Exilul, parte a seriei ”Puterea celor trei”, a ajuns din tipografie direct în vârful clasamentului. Povestea se țese în jurul unei profeții secrete care marchează destinul nepoților lui Stea de Foc, eroul principal al primelor serii.
ROAR. 30 de femei. 30 de povești, volumul de proză scurtă semnat de Cecelia Ahern, ocupă locul al doilea în top, demonstrând că celebra scriitoare irlandeză are un public fidel în România. Cititoarele vor fi încântate de stilul nou, proaspăt, cu accente suprarealiste pe alocuri, pe care îl vor regăsi în paginile celor 30 de povestiri. În fiecare dintre ele, Cecelia Ahern surprinde acel moment din viața tuturor femeilor în care acestea simt nevoia să strige. O femeie a dispărut treptat, până a devenit invizibilă. Alta a simțit cum o înghite pământul. Lor li se alătură femeia care-și uită numele, cea care mănâncă fotografii, cea care avea o pană în creier sau cea care își ținea inima pe mânecă. O femeie trăiește pe un raft. Alteia îi cresc aripi. Sunt cât se poate de diferite, dar au un lucru esențial în comun. În cele din urmă, toate își regăsesc echilibrul, puterea, hotărârea de care au nevoie pentru a-și schimba viața.
Cel mai recent volum dedicat poetului Mihai Eminescu se află pe poziția a treia în topul vânzărilor de la Bookfest. Sub semnătura criticului literar și scriitorului Alex. Ștefănescu, Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură: postumele marchează reîntoarcerea plină de vitalitate la poezia eminesciană postumă. Alex. Ștefănescu rămâne tributar aceleiași dorințe de a prezenta opera marelui poet într-o lumină actuală și într-un stil accesibil. Totul cu scopul declarat de a înlesni apropierea dintre tinerii de astăzi și versurile create de acest spirit unic în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Pe locul al patrulea se plasează Anxietatea și fobia, de Edmund J. Bourne, un ghid complet pentru gestionarea anxietății și a fobiilor. Autorul și-a asumat misiunea de a aduna într-un singur volum toată gama tehnicilor pentru tratarea problemelor legate de anxietate. Cei care parcurg ghidul vor descoperi o sumedenie de informații despre nutriție, medicație și meditație, dar și exerciții de relaxare, tehnici de expunere, identificare și exprimare a sentimentelor, modalități de întărire a respectului de sine.
Cea mai prietenoasă carte de activități pentru copii ocupă locul al cincilea în top. Cartea mea cu superjocuri este special concepută pentru generațiile actuale de micuți, reunind o paleta largă de exerciții atractive (puzzle-uri, labirinturi, jocuri de căutare, diferențe etc.).