spot_img

Opera Comică pentru Copii organizează prima ediție a concursului Bucharest Dance Competition, în cadrul FOC 2019

Între 7 și 9 iunie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, în cadrul Festivalului Opera Copiilor (FOC), prima ediție a concursului Bucharest Dance Competition.  Copiii care frecventează cercurile de coregrafie din cluburi și palate ale copiilor, din școli particulare de dans, precum și din școlile și liceele vocaționale din România și din străinătate au ocazia să demonstreze cât de talentați sunt în arta dansului și să concureze pentru Marele Trofeu, Premiile I, II sau III sau pentru obținerea unuia dintre premiile speciale oferite de Opera Comică pentru Copii: distribuirea în producțiile Operei Comice pentru Copii, participarea în cadrul workshop-urilor organizate de instituție, abonamente OCC, acces la Escape Room OCC, acces la Aventura Parc OCC și tichete în cadrul Festivalului Opera Copiilor 2019.

Biletele de participare pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

Pentru cei mici distracția continuă la Festivalul Opera Copiilor în Grădina cu Jocuri unde se vor putea bucura în voie de sute de boardgames-uri, jocuri de strategie și jocuri de logică. La Biblioteca Vie membrii echipei OCC sunt nerăbdători să îi întâlnească pe copii și să le împărtășească istorisirile lor fabuloase. Căsuța din Copac este una din principalele atracții ale festivalului unde au loc mici recitaluri și lansări de carte. Tot aici, cele mai îndrăgite povești ale copilăriei le vor fi citite celor mici de către Felicia Filip, Maria Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Zoli Toth, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac și de mulți alți artiști și vedete. Piscina cu Bile este un alt punct fierbinte al festivalului: 120.000 de bile și 150 de metri pătrați de spațiu de joacă pentru toți copiii. În aer liber, la înălțime, cei mici sunt așteptați la Cinematograful OCC, unde vor rula filme de la Festivalul Internațional de Film de Animație ANIMEST până târziu în noapte. La apariția întunericului, dacă cerul este curat, cei mici pot studia corpurile cerești, uitându-se la ele cu ajutorul telescoapelor profesionale în cadrul programului Observatorul de stele.

Una dintre cele mai apreciate atracții ale Festivalului Opera Copiilor este Grădina cu Fluturi amplasată în curtea instituției din Calea Giulești, nr. 16, unde vizitatorii pot admira și interacționa cu sute de fluturi vii multicolori. Opera Comică pentru Copii îi invită pe copii să își testeze abilitățile sportive în cadrul Aventura Parc, să se răcorească, prin joacă, la zona de Water Fight și să devină creativi la Atelierele printre nori. Detalii suplimentare despre activitățile și jocurile pregătite de echipa OCC din cadrul Festivalului Opera Copiilor pe www.operacopiilor.ro .

Nicu Alifantis închide Festivalul Opera Copiilor cu spectacolul ,,Șotron”

Duminică, 16 iunie, de la ora 19:00, cea de-a V-a ediție a celui mai amplu festival dedicat copiilor, Festivalul Opera Copiilor, se încheie cu un invitat de onoare – cantautorul Nicu Alifantis și spectacolul său original dedicat copiilor, intitulat ,,Șotron”. Cei mici, alături de părinții și bunicii lor, sunt așteptați la concertul artistului care va avea loc la Grand Arena OCC, un concert al amintirilor, al inocenței și purității copilăriei, care promite să atingă inimile tuturor celor prezenți. Biletele pot fi achiziționate de pe www.bilete.ro.

 

Spectacolul de balet ,,Jack și Vrejul de Fasole” revine pe scena Sălii Mari

Până când vor pleca în vacanța de vară, Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici cu alte spectacole frumoase pe parcursul lunii iunie. Pe 8 și 9 iunie, spectacolul de balet ,,Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu, cu scenografia realizată de Bogdana Pascal, coloana sonoră selectată de Antonel Oprescu și proiecțiile video asigurate de Robert Voiculescu, revine pe scena Sălii Mari a instituției. În acest spectacol de balet dinamic și plin de pilde, pe măsură ce întâlnește binele, răul, minciuna și prietenia, Jack se transformă din micul ghiduș, aflat la sfârșitul copilăriei, într-un tânăr care nu se lasă influențat și care, până la final, dobândește propriul discernământ. Bilete pentru reprezentațiile din 8 și 9 iunie, de la orele 11:00 și 17:00 se pot achiziționa de pe www.bilete.ro.

Nu ratați ultimele reprezentații ale spectacolelor ,,Carnavalul Animalelor” și ,,Eliza, micuța florăreasă”

Pe 8 și 9 iunie, cea mai nouă premieră de la Opera Comică pentru Copii vă așteaptă la Salonul Mozart. Celebra lucrare a compozitorului romantic francez, Camille Saint-Saëns, ,,Carnavalul Animalelor”, considerată una din cele mai amuzante compoziții cunoscute, este o suită de 14 momente muzicale, care descriu, prin intermediul coloritului sonor al diverselor instrumente muzicale, diferite animale. Spectacolul, dedicat oamenilor de toate vârstele, are programate ultimele 6 reprezentații sămbătă și duminică de la orele 10:00, 12:00 și 14:30. Tot pe 8 și 9 iunie, cei mici sunt invitați să urmărească povestea Elizei, micuța florăreasă, într-un spectacol de balet de excepție. La Sala UnderGrant, Eliza și-a propus să ofere o lecție importantă celor mici, prin intermediul pașilor de dans, despre cum să își îndeplinească cel mai mare vis prin perseverență și imaginație. Spectacolul de balet ,,Eliza, micuța florăreasă” are reprezentațiile programate la orele 11:00 și 13:30.

 

Hai în Tabăra de Vară OCC!

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici în Taberele de Vară OCC, organizate în spațioasa curte a instituției, unde vor fi amenajate corturi cu acțiuni interactive și ateliere dedicate. Activitățile pregătite de echipa OCC se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și vor fi organizate în mai multe serii de câte 30 de copii, în lunile iunie și iulie! Copiii vor beneficia de cazare, șase mese, participarea la o o serie extinsă de jocuri interactive pregătite în zona Aventura Parc și curtea OCC. Cei mici se pot distra la piscina cu bile, vor petrece diminețile în compania fluturilor colorați, vor participa la concursuri Water Fight, la ateliere de pictură cu figurine cadou și ateliere de plantat flori, vor asculta povești fascinante și vor lua parte la un tur ghidat în camerele secrete ale OCC. Experiența de la Tabăra de Vară OCC va fi completată de kit-ul de tabără personalizat, conținând rucsac, tricou, jurnal, insignă și termos. Detalii suplimentare la telefon 0751.261.479.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508