spot_img

Fain îi de Rusalii la Alma Vii în cetate, cu tradiții locale și concert Luiza Zan

Pentru cei care doresc să petreacă vacanța de Rusalii într-un mod autentic, parte dintr-un spațiu parcă descris de basme, comunitatea locală din Alma Vii își așteaptă vizitatorii cu tot ce are mai bun în perioada 15 – 16 iunie 2019, printr-un nou eveniment inițiat de programul Transylvania Live. Cu același prilej va avea loc lansarea proiectului Jazzpar Trio alături de care va concerta mult îndrăgita solistă Luiza Zan, duminică, 16 iunie, de la ora 18:00. Oaspeții sunt invitați să ia parte la o nouă experiență culturală plină de semnificație în satul săsesc Alma Vii, să descopere tradițiile locale și peisajul natural pitoresc străjuit de o splendidă biserică fortificată veche de șapte secole. În incinta cetății publicul va fi invitat la o șezătoare autentică și la concertul manouche jazz din după-amiaza zilei de Rusalii.

Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de Jazzpar Trio din care fac parte: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii își propun să revalorifice sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.

 

Petreceți Rusaliile în mod autentic la Alma Vii în perioada 15 – 16 iunie 2019

 

Organizatorii au pregătit un pachet cultural ce cuprinde cazare timp de două nopți în Alma Vii sau, la alegere, în Biertan, în casele tradiționale amenajate pentru a fi case de oaspeți, în regim de demi-pensiune. Locurile sunt limitate.

 

Vizitatorii, de asemenea, pot opta doar pentru participarea la evenimentele din 16 iunie din incinta fortificației care cuprind șezătoarea și accesul la concertul susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

 

Mai multe amănunte pe site-ul MyTicket.ro la adresa: https://www.myticket.ro/events/3527/transylvania-live-rusalii-la-alma-vii-in-cetate-cu-traditii-locale-si-concert-luiza-zan-16-june-2019-cloasterf-jud-mures.html

 

Un eveniment marca Transylvania Live, un program inițiat și dezvoltat de Fundația Mihai Eminescu Trust și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil în compania muzicii clasice și jazz.

 

Despre Alma Vii

 

Satul săsesc Alma Vii se află în județul Sibiu și este atestat din 1298; este unul dinte puţinele sate cu o populaţie activă şi un patrimoniu construit bine conservat. În prezent, în Alma Vii trăiesc aproape 400 de persoane care au ocupații tradiționale: au grijă de culturi, livezi și animale, cresc albine, lucrează la atelierul de fierarie, tamplăresc, cos sau brodează și gătesc în tihnă, după rețete păstrate din străbuni. Fortificația bisericii evanghelice medievale a fost recent restaurată de către Fundația Mihai Eminescu Trust, iar în prezent spațiul găzduiește o expoziție interactivă care explică stilul de viață al oamenilor care au locuit în aceste locuri. Aici vor avea loc bufetul și concertul de jazz susținut de Luiza Zan.

 

Dacă veți alege să și înnoptați la Alma Vii sau Biertan, vă veți caza în case tradiționale transilvănene care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale. Aceste case păstrează încă atmosfera unor vremuri trecute și, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe plăcute și autentice. Veți mânca feluri tradiționale, gătite cu ingrediente din curțile și grădinile locale. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și veți afla detalii despre modul liniștit și autentic în care ei continuă să traiască și astăzi.

Despre Luiza Zan

 

Luiza Zan este o voce de excepție a jazz-ului românesc. Susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta pe sine, transformând oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfâșurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt în România sau pe alte scene internaționale. A colaborat cu numeroase nume ale jazz-ului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. A scris muzică pentru sine, pentru film și teatru, în prezent visând să cânte jazz cu orchestre simfonice. S-a retras din viața agitată a orașelor, dedicându-se studiului, compoziției, familiei. Iar momentele când Luiza Zan revine pe o scenă sunt stări de grație dăruite cu generozitatea harului său. „Cel mai mult mă bucură efectul vindecător pe care muzica îl are asupra oamenilor”, a declarat artista într-un interviu recent pentru 4arte.ro

Despre Transylvania Live. Eforturi unite pentru revitalizarea patrimoniului

 

Această invitație este făcută de către Fundația Mihai Eminescu Trust şi Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat „Transylvania Live”.

Sub egida programului Transylvania Live, cele două instituții cu meniri complementare au anunțat organizarea a numeroase evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale, pentru a încuraja comunitățile să devină parte activă în acest demers și, totodată, de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Cum atât MET cât și UCIMR organizau evenimente în regiune, fie împreună, fie separat, și-au reunit eforturile și mai asumat sub egida programului Transylvania Live.
_________________________

Pentru informații suplimentare, contactați inițiatorii programului Transylvania Live la adresa: booking@transylvanialive.ro

Aflați mai multe pe www.transylvanialive.ro și pe www.Facebook.com/TransylvaniaLive.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508