spot_img

Art City- ”Poezia-Port la Dunăre”

În fiecare an, de Ziua Internațională a Dunării, statele riverane (și nu numai) celebrează fluviul care a dat viață – biologic și cultural – acestei părți a lumii. Sub genericul ART CITY, Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” deschide, de Ziua Dunării, seria marilor festivaluri de vară organizate consecutiv. Avanpremiera acesteia s-a încheiat duminică, 23 iunie 2019, cu gala laureaților Festivalului Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii CEATA LUI PIȚIGOI. ART CITY începe vineri, 28 iunie 2019, ora 18.30, prima zi a Festivalului Internațional de Literatură POEZIA – PORT LA DUNĂRE, și se va încheia cu gala finală a Festivalului Internațional de Folclor ”Doina Covurluiului”.

 

”Invităm să ni se alăture, atât la sediu, cât și în Grădina Publică, pe toți iubitorii de poezie și pe cei ce vor să celebreze Ziua Dunării în cuvinte altfel. Vă invităm, totodată, pe dumneavoastră, dragi jurnaliști, și pe toți gălățenii noștri, să ne bucurăm împreună de tot ceea ce are de oferit proiectul ART CITY. Totodată, reamintim că intrarea la manifestările noastre, fie ele în spații închise sau în aer liber, este întotdeauna liberă. Vă așteptăm cu drag!”- Florina Zaharia, manager.

Ajuns la a treia ediție, Festivalul Internațional de Literatură POEZIA – PORT LA DUNĂRE are următorul progam:

28 iunie, la scena din Grădina Publică:      

– ora 18.30 – deschiderea oficială

            – ora 19.00 – concert Mike Godoroja &Blue Spirit , recital poeme cu actriţa şi poeta Ioana Crăciunescu

Participă: Vladimir Martinovski (Macedonia), Bernhard Widder (Austria),Vlado Petrovic (Slovacia), Jamila Moosova Kurikova (Cehia), Angela Dimcheva (Bulgaria), Petar Tchouhov (Bulgaria), Mike Godoroja, Ioana Crăciunescu, Peter Sragher, Mircea Dan Duţă, Florin Dochia, Florin Dan Prodan, Alexandru Şelari, Dan Mircea Cipariu, Victor Cilincă, Marius Grama, Adi Secară, Luminiţa Potîrniche, Stela Iorga, Vali Crăciun, Firiţ ă Carp, Simona Toma.

29 iunie 

  • Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, str.Domnească nr.61, sala ”Sergiu Dumitrescu”:

– ora 11.00 – lansarea volumului „Poveşti mici pentru oameni mari”, autor Stela Iorga

– ora 12.00 – concert de pian şi oboi  – Piro Gaqi (Albania) și Simona Holiartoc Program: F. Devienne- Sonata Opus 71 N.1, C.Porumbescu – Balada, C.P. Basacopol- Piese de caracter şi Schiţe

  • scena din Grădina Publică

– ora 19.00 – spectacol – Şcoala de Dans Baletistique Art

– ora 19.30  – „IV Romane” – proiect realizat de: A.G.Secară, Andrei Velea, Tudor Neacşu, Octavian Miclescu

– ora 20.15 – Recital poeme pe scena Grădinii Publice 

Participă: Vladimir Martinovski (Macedonia), Bernhard Widder (Austria), Vlado Petrovic (Slovacia), Jamila Moosova Kurikova (Cehia), Angela Dimcheva (Bulgaria), Petar Tchouhov (Bulgaria), Peter Sragher, Mircea Dan Duţă, Florin Dochia, Florin Dan Prodan, Victor Cilincă, Marius Grama, Stela Iorga, Ilie Matei.

30 iunie 

  • Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, str.Domnească nr.61, Salonul Artelor:

– ora 11.00workshop-uri poetice și recital cu invitații străini

  • scena din Grădina Publică

– ora 19.00  – program artistic – Dan Mircea Cipariu

ora 19.30 – recital poeme

Participă: Peter Sragher, Mircea Dan Duță, Jamila Moosova Kurikova (Cehia), Angela Dimcheva (Bulgaria), Petar Tchouhov (Bulgaria), Alina Beatrice Cheşcă, Adi Secară, Octavian Miclescu, Andrei Velea, Tudor Neacşu, Alina Simona Dragomir, Ilie Matei, Luminiţa Potîrniche, Vali Crăciun.

ora 21.10 – recital „Power Dance” – trupa Şcolii de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos, închiderea festivalului 

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508