Sâmbătă, 1 iunie 2019, ora 10:30, la Teatrul Dramaturgilor Români, din Calea Griviței, nr. 64-66, Sala „Iosif Naghiu”, trupa de teatru a clasei a VIII-a „Prințul Ștefan”, a Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București, prezintă spectacolul cu piesa „Regatul Dramaturgului”, imaginată și pusă în scenă de elevi, împreună cu regizoarea Ivona Boitan. În anul 2018, Ivona Boitan se alătură Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, ocupându-se, în principal, de promovarea liceului, dar implicându-se și în activitățile cu copiii. Așa a luat naștere „Regatul dramaturgului”, proiect de teatru al clasei a opta „Prințul Ștefan”, a cărei dirigintă este prof. Despina Merca, unde elevii au fost implicați în toate etapele de lucru, de la pagina albă până la rezultatul final. Subiectul piesei ne vorbește despre un dramaturg al cărui regat e amenințat cu dispariția, fiindcă lumea viitorului nu mai citește și a înlocuit bibliotecile cu mall-urile. De aceea se impune o călătorie în viitor, pentru a schimba prezentul. Vă invităm deci la o oră de teatru amuzant și lejer, numai bun de sărbătorit Ziua Copilului. Partenerii proiectului sunt Muzeul Național al Literaturii Române din București și AgențiadeCarte.ro.
Ivona Boitan are o activitate profesională ce se împarte între teatru, televiziune și scris. Teatrul a fost prima opțiune, televiziunea s-a dovedit o susținătoare a traiului de zi cu zi, iar scrisul – profunda formă de libertate. Ca regizor de teatru, a regizat atât piesele proprii, cum ar fi comediile -„Sarmale cu dragoste”, „Butoiul cu fericire” sau piesele pentru copii – muzicalul „Magie într-un pahar cu apă”, „Crăciunul mincinoșilor”, dar și piese de teatru creștin – „Candele nestinse”, „În drum spre Iași” sau lucrări la care a semnat doar regia – „Brâncovenii”, piesa preotului Bogdan – Aurel Teleanu și „Hoțul de mărgăritare” de Valeriu Anania.
Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” dezvoltă programe care oferă copilului o evoluţie personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.
În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar. Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).
Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.
Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.
Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.
Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.