Marți, 7 mai 2019, la sediul Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” din București, Sala Multimedia, str. Zborului nr. 7-9, începând cu ora 17:30, va avea loc conferința ”Comunicare și emoții în școală” susținută de prof. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară – Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, Universitatea din Bucuresti. Editura DPH va prezenta lucrările scrise de Ion-Ovidiu Pânișoară, „Emoțiile – de la teorie la poezie” și „Emotijovia – jocurile vieții”, cărți ce pot fi achiziționate cu un discount semnificativ. Amfitrionul evenimentului este prof. Mona Șerbănescu, directorul Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” din București. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.
Ion-Ovidiu Pânişoară este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a Profesorilor şi conducător de doctorat în ştiinţele educaţiei, Universitatea din Bucureşti. A participat în calitate de expert la conferinţe internaţionale şi naţionale; este implicat, de asemenea, în programe de cercetare (director de program, formator şi evaluator) şi a făcut parte din comisii ale organismelor naţionale de profil. În anul 2012 a fondat site-ul educaţional www.performante.ro, adresat cadrelor didactice şi părinţilor.
Monica Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Alături de dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație, pasiunea sa rămâne poezia. De la Apollinaire, la Saint Exupéry și de la Henriette Yvonne Stahl, la poemele Lorenei Stuparu, încercarea de a fi tălmăcit versuri ori proză i-a dăruit bucuria întâlnirilor mântuitoare. Inițiativele sale în domeniul pedagogiei sunt susținute de demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.
În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar. Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).
Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.
Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.
Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.
Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.
Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu dezvoltă programe care oferă copilului o evoluţie personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia.