spot_img

Lansare de carte: ”Hai să citim prima poveste!”, de Irene Postolache

Autoarea de literatură pentru copii Irene POSTOLACHE revine la Galați cu o nouă carte:  “HAI SĂ CITIM PRIMA POVESTE!”, publicată la Editura “Eikon”, 2019.

Cartea este lansată în cadrul unui turneu în mai multe orașe din țară. La Galați și Brăila se va putea întâlni cu publicul, în zilele de:

  • Marți, 9 aprilie 2019, ora 17.30 la sediul atelierului de creație din Str.Nicolae Bălcescu, Bloc „Albatros”, parter, Galați.

Organizatori: “Atelierul de creație și taifasuri” & Book, art and poetry club “Coffee with salt”.

 

 

 

Moderatori: Angela Baciu și Elena Susanu.

La eveniment sunt invitați și Săndel Spînu, cantautor și Florian Doru Crihană, artist plastic.

 

  • Miercuri, 10 aprilie, ora 10.00 la sediul Filialei nr.1 “Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii (Tiglina I)din cadrul Bibliotecii “V.A.Urechia” Galați.

Organizator: Biblioteca “V.A.Urechia”, Filiala nr.1 “Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii.

Evenimentul se desfășoară sub egida USR Filiala Iași, Reprezentanta Galați / Tecuci.

Moderator: Lucica VELICHE; Prezintă: Angela BACIU

În cadrul evenimentului sunt invitați elevi de la Colegiul Național “Al.Ioan Cuza”, clasa pregătitoare – coordonați de prof. Doinița Miron și prof. documentarist Mariana Balaban.

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 11 aprilie, ora 11.30 la sediul Secției de Etnografie, Str.Polonă, Nr.14, Braila.

Organizatori: Consiliul Județean Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I” – Secția de Etnografie.

Moderator: Dr. Brîndușa ILIE, muzeograf

Prezintă: Violeta CRAIU, scriitor

InvitațiAngela BACIU , scriitor și Anda TOMA, grafician carte

Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului „Interferențe culturale interetnice”, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, Reprezentanta Galați / Tecuci.

 

                                                        ***

 

Despre carte:

 

  • Scrisă cu litere mari (de tipar) cartea „Hai să citim prima poveste!” (publicată in conditii grafice exceptionale) este adresată copiilor (pentru grădinite si clase pregătitoare) care pășesc pragul școlii, lăsând în urmă, cu regret, lumea magică a basmelor si poveștilor.
  • In carte veti descoperi intamplari simpatice in: „Ana și pisica” și „Iepurașul și căluțul”.  Autoarea foloseste cuvinte ce evită arhaismele și regionalismele, în scopul ușurării deprinderii cititului.
  • Ca o provocare pentru cei mici, poveștile sunt însoțite de aplicații și exerciții hazlii, ( si spre deliciul părintilor), ce pot ajuta memoria, pot dezvolta imaginația, creativitatea, dar și dorința de cunoaștere și joc.
  • Cartea are 34 de pagini, bogat ilustrate, si de această dată, de talentatul grafician, Anda TOMA.
  •  O carte ce merită să fie în biblioteca fiecărui copil, o excelentă colaborare între autor, editură și grafician.

Cartea „Hai să citim prima poveste!” (dar si alte detalii legate de achizitionare si viitoarele lansări) o puteti gasi pe site-ul editurii:

http://www.librariaeikon.ro/index.php?id_product=639&controller=product&fbclid=IwAR3xnHH9kGUcCMcU3IV7czZqF-RRkp_pA4rMccb3xmeLskH24gKdxBADOTI

https://web.facebook.com/irene.postolache

 

 

Despre autor:

Irene POSTOLACHE – născută la 28 august 1961 în Comănești, Bacău. În prezent, locuiește la poalele munților, în orașul Bușteni, Prahova.

Scrie povești pentru copii, dar și proză.

Este autorul cărților: „Petrișor și bănuții de aur”(2015), „Baba hoața”, (2015), „Aiurilă și lenevilă”(2015), „Zmeoaica și mărgelele” (2016) – cu o prezentare pe coperta IV de Nora Iuga, „Hai să citim prima poveste”(2019).
Laureată a Marelui Premiu la concursul Național„Ion Creangă”(2017) – secţiunea Literatură pentru copii – decernat de „Muzeul Naţional al Literaturii Ion Creangă” (Iaşi). Publică povești în diferite reviste literare.

Este colaborator cu rubrică permanentă (săptămanală) de povești la postul „RadioStarSebeș StarFM” din Sebes.
Are în pregătire încă două cărți pentru copii și o carte de proză.

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508