Vineri, 29 martie 2019, de la ora 19:00, Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii la MNLR” continuă printr-un nou concert-lectură, invitați fiind membrii formației Andrei Petrache Trio, intermediile de lectură aparținând scriitorului Florin Iaru. Artiștii vor interpreta o selecție de standarde jazz din perioada interbelică și de mai târziu, reinterpretate în manieră proprie. Trio-ul va îmbina diferite stiluri și maniere de a cânta jazz, folosindu-se de lick-urile unice și influențele fusion din zona funk și RnB, dar și din sfera muzicii clasice. Stagiunea „Eufonii la MNLR” este un proiect al UCIMR inițiat cu scopul de a promova creativitatea autorilor români de jazz și literatură, desfășurându-se în perioada februarie – aprilie în spațiul emblematic al Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, aproape de Biserica Albă). AgențiadeCarte.ro este partener media.
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esențială. RSVP la adresa rezervari.ucimr@gmail.com
Concertul face parte din proiectul ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.
Pianistul Andrei Petrache este în prezent student la Universitatea Națională de Muzică din București și lider al formației The Gram Quartet. S-a evidențiat pe scenele consacrate alături de cvartet și de alte formule colaborative prin creativitatea cu care își abordează pasiunea pentru jazz, reușind să transmită emoții autentice prin sonorități complexe și influențe din sfera muzicii clasice.
Despre Florin Iaru
Unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani, Florin Iaru a fost membru al Cenaclului de Luni, a debutat în 1981 cu volumul „Cântece de trecut strada” și a fost co-autor al volumului colectiv „Aer cu Diamante”. Florin Iaru lucrează în presă și ține cursuri de scriere creativă. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără „Înnebunesc şi-mi pare rău“ (1990), „Poeme alese“ (2002), „Fraier de Bucureşti“ (2011), „Povestiri cu final schimbat” (2013), „Sînii verzi” (2017).
Următorul eveniment al Stagiunii „Eufonii la MNLR” va avea loc vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00, prin concertul Ciprian Pop Trio, lectura aparținând scriitoarei Raluca Nagy (stabilită în Marea Britanie).
Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni din România, program prin intermediul căruia pot găsi reale oportunități de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.
Eveniment finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sectorul 1, în cadrul programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.
Parteneri culturali: Exces Music, Muzeul Național al Literaturii Române și Primăria Municipiului București
Partener de mobilitate: Pony Car Sharing
Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Agenția de Carte, Bucureșteni.ro, România Pozitivă
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.