Joi, 14 februarie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un Concert de Ziua Îndrăgostiților susținut de cantautorul Mircea Vintilă și de actorul Radu Gheorghe. AgențiadeCarte.ro este partener media.
De Ziua Îndrăgostiților la Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă doi mari artiști ai scenei românești, cantautorul Mircea Vintilă și actorul Radu Gheorghe, fiecare unic, fiecare cu felul lui de a vedea lumea, de a iubi oamenii, de a se dărui scenei.
„14 februarie este o zi dedicată IUBIRII şi cine să vorbească mai bine despre ea dacă nu POEZIA și MUZICA. Amândouă ne aduc în prim-plan rosturi, răspunsuri, pasiuni, răzvrătiri, dorinţe, visuri. Se spune despre poeți că au primit har să vindece lumea prin Cuvânt. Ei au menirea de a spune lucrurilor pe nume, de a le arăta celorlalţi că există vindecare. Aidoma acestora, muzicienii trec punţile reci, pline de gheaţă dintre suflete prin muzica lor. Ei acceptă să păşească prin deşert, sub soarele arzător, doar pentru un strop din apa vie a iubirii”, mărturisea pentru Muzeul Național al Literaturii Române cantautorul Mircea Vintilă..
Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. A compus cântece pe versuri de George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară. În 1992 fondează, împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici, grupul Pasărea Colibri, desfășurând o prestigioasă activitate discografică și de turneu în țară și străinătate. Pe Mircea Vintilă nu-l poți confunda cu nimeni. Este UNIC…
Cunoştinţele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum şi uşurinţa de a cânta la alte instrumente l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoriceşti, într-o poziţie unică. Radu Gheorghe a absolvit I. A. T.C. din Bucureşti în 1975, la clasa profesorilor Sanda Manu şi Octavian Cotescu. Apariţiile lui artistice impresionează prin diversitate şi originalitate. A fost invitat pentru o vreme la Cenaclul Flacăra, cooptat în grupul de artişti care îl însoţea pe Adrian Păunescu. Despre unul dintre scheciurile sale „Brăduleţ, brăduţ drăguţ” și despre spectacolul „Ucenicul vrăjitorˮ se vorbește și astăzi, deși au trecut ani buni.
Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile!