În luna martie, mărțișoarele sunt înlocuite cu șlagărele românești în concertul eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, la Sala Mare a Teatrului Național București, marți, 5 martie, de la ora 19:00. Prezentat pentru prima dată publicului anul trecut, proiectul este inițiat și conceput de Aurelian Temișan care declara la momentul premierei: „Concertul își propune să celebreze existența și vocea artistului, a celui ce «va fi veșnic pe pământ» prin moștenirea muzicală lăsată în urmă. Spectatorii sunt transpuși, pentru câteva zeci de minute, într-o lume vizuală și sonoră a celui ce a fost Aurelian Andreescu”.
Pentru cel de-al doilea concert „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”, Aurelian Temișan va urca pe 5 martie, pe scena Teatrului Național, alături de compozitori și cântăreți invitați să interpreteze live, în preajma Zilei Internaționale a Femeii, cele mai frumoase declarații de dragoste muzicale, șlagărele interpretului Aurelian Andreescu.
Aurelian Temișan și invitații săi vor cânta melodii reorchestrate de compozitorul George Natsis, în acompaniamentul orchestrei conduse de Vlad Popescu. Din repertoriul concertului fac parte piese care au făcut istorie în muzica ușoară românească, precum „Oameni”, „Copacul”, „Tu ești primăvara mea”, „Fluierând pe stradă”, „Dorul”, „Cântec de leagăn”, „Ar fi de ajuns”, „Și plouă” sau ”De ieri, până azi”.
Aurelian Andreescu
Absolvent de Arhitectură, autodidact în muzică, Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai căutați interpreți de muzică ușoară de către compozitorii vremii. Supranumit „Vocea”, Aurelian Andreescu a înregistrat, într-o carieră de 23 de ani, peste 200 de piese de succes. Debutează la vârsta de 21 de ani, la Festivalul Național de Muzică de la Mamaia 1963, cu melodia „În tot ce e mai frumos pe lume”. Alături de Aura Urziceanu și Mihaela Mihai cucerește Cupa Europei în 1971, în Belgia, iar doi ani mai târziu Aurelian Andreescu reprezintă România la Olimpiada Cântecului de la Atena și deschide recitalul lui Johnny Hallyday.
Aurelian Temișan
Cu o voce greu de confundat, Aurelian Temișan și-a făcut debutul pe scena Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, în 1989. Un artist polivalent ce jonglează ușor cu ipostazele de actor, om de televiziune și solist, Aurelian Temișan s-a menținut în topul preferințelor muzicale pe parcursul unei cariere de 30 de ani. Cu o energie echilibrată, caldă, pozitivă și plină de umor, Aurelian tinde „să fie omul potrivit, la locul potrivit” reușind spectaculos, la fiecare apariție, să ofere publicului energia de care are nevoie, îmbinând piese de referință din muzica internațională cu celebre cover-uri românești și piese proprii.
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate online de pe Mystage.ro sau de la Casa de bilete a Teatrului Național București.
Preț bilet: 50 lei (acces general)
Detalii pe www.arcub.ro
Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!
ARCUB − Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.