spot_img

”Frizerul de câini” – câștigătorul Premiului Palm Dog va susține câinii abandonați

“Mângâie un câine și o să-ți găsești un job permanent”, hrănește-l și te vei bucura de recunoștința și dragostea lui toată viața.  ”Frizerul de câini” (”Dogman”), noul film al lui Matteo Garrone (Gomora, 2008) intră în cinematografele românești din 25 ianuarie 2019 și își propune să susțină câini abandonați care și-au găsit refugiu în casa proprie a Florielei Grapini. Husse România se alătură cauzei ca partener al distribuției filmului în România, donând hrană pentru câini, pentru o masă, la fiecare bilet vândut în cinema. Acțiunea va acoperi toate proiecțiile din țară, astfel încât toți spectatorii din București și celelalte orașe pot face o diferență.

Adăpostul în cauză este chiar casa Florielei Grapini, care timp de 10 ani salvează câini abandonați în afara Bucureștiului, pe marginea șoselelor dintre localități. Domiciliul Florielei se află în afara capitalei și datorită curții spațioase poate acomoda cei peste 130 de câini care au nevoie de ajutor în prezent. Animalele sunt îngrijite corespunzător fiind hrănite constant, vaccinate și beneficiind de controale veterinare periodice. De-a lungul timpului, cu ajutorul Florielei, aproximativ 200 de câini și-au găsit stăpân.

 

Am grijă de câini de mulți ani, fără să fi avut un sprijin din alte părți. Pe o parte dintre ei îi iau acasă și îi îngrijesc, pentru că de cele mai multe ori sunt răniți, dar alții rămân acolo, în câmp. Celor rămași le duc mâncare și asta declanșează efectul Pavlov: câinii mă așteaptă acolo unde le-am lăsat hrana. Și nu pot să-i dezamăgesc. De aceea, mă bucur mult de lansarea filmului și de această inițiativă. Le mulțumesc celor implicați și îmi doresc ca tot mai mulți oameni să vadă sau să simtă dragostea de care eu mă bucur zilnic.” spune Floriela Grapini.

Adăpostul independent al Florielei nu este susținut de nicio asociație, de aceea, Husse România va dona câinilor de aici hrană la fiecare bilet vândut la Frizerul de câini.

 

Husse este o companie suedeză înființată în 1987 în Stockholm. De-a lungul celor peste 30 de ani de dezvoltare a devenit leader la nivel internațional în livrarea la domiciliu a hranei pentru câini și pisici. Mâncarea este preparată din ingrediente de cea mai bună calitate, potrivite consumului uman și este produsă folosind procese unice de fabricație pentru a menține calitatea nutritivă a fiecărui ingredient. Din anul 2018, compania este prezentă și în România, oferind produse de calitate excepțională, consiliere nutrițională și livrare personală și gratuită la domiciliu. Obiectivul Husse: promovarea stilului de viață sănătos pentru animalele de companie. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.husse.ro.

Suntem onorați și bucuroși să ne alăturăm Voodoo Films și filmului Frizerul de câini în demersul de sprijinire a adăpostului de căței. Considerăm că facem ceva firesc. Iubim foarte mult câinii și pisicile, așa că totul vine cât se poate de natural și vom continua să ajutăm cât vom putea. Suntem într-o afacere cu hrană pentru animalele de companie și este normal să susținem animalele mai puțin norocoase, iar experiența de peste 3 decenii a Husse ne face mândri să reprezentăm acest brand și în România.” – Cătălin Dumitru, Managing Partner.

 

Avanpremierele filmului vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, sâmbătă, 19 ianuarie de la ora 18:30 (în cadrul Oscar Weekend) și miercuri, 23 ianuarie, de la 20:30.

 

Frizerul de câini a fost nominalizat pe 9 ianuarie la premiile BAFTA pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, aflându-se din nou în competiție cu filme precum Cold War (Războiul Rece), Roma, Shoplifters (O afacere de familie) și Capharnaüm. Premiile vor fi acordate joi 10 februarie la Londra.

Filmul a câștigat anul trecut la Cannes Premiul pentru Cel mai bun actor, Marcello Fonte și Premiul pentru Cel mai bun ansamblu canin, Palme Dog.

Autor al filmelor Gomora și Reality, ambele distinse cu Marele Premiu la Cannes, Matteo Garrone este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, fiind considerat cineastul care a revigorat cinema-ul italian, alături de Paolo Sorrentino. Filmele lui Garrone se evidențiază prin tematica realistă, preferinţa de a lucra cu actori non-profesionişti şi amprenta vizuală puternică. Acestea sunt câteva dintre trăsăturile care i-au adus comparaţii cu neorealiştii italieni ai anilor ‘60.

 

Sinopsis:  Într-o lume unde dreptatea aparține celor puternici, Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri– doar din când în când! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări – Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere. Rating: N15

Trailer România: https://goo.gl/9Gd1my

Facebook: https://goo.gl/mpfRrp și Instagram: https://goo.gl/RqFEpF

Website: https://voodoofilms.ro/

Cinematografele din țară unde va fi distribuit filmul, aici.

Filmul se lansează pe 25 ianuarie în 33 cinematografe din 20 orașe.

Filmul Frizerul de câini este distribuit în România de Voodoo Films, cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Partener: Husse România. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, Vice, AARC, Cinefan.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508