spot_img

Caravana EUB la Gaudeamus 2018

Caravana EUB îşi invită cititorii la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, anul acesta în ediţie multiplu jubiliară (Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, 90 de ani de Radio România, 25 de ediţii ale Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură). Târgul se va desfăşura în perioada 14-18 noiembrie 2018, în fiecare zi începând cu ora 10:00. Editura Universităţii din Bucureşti participă cu tradiţionala ofertă de carte ştiinţifică (ştiinţe ale naturii, ştiinţe exacte, litere române şi străine, ştiinţe socio-umane) în CONSORŢIUL UNIVERSITARIA, Pavilion central Romexpo, parter, stand 22, alături de Editura Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, Presa Universitară Clujeană, Editura Universităţii de Vest din Timişoara.

Iată programul de lansări de carte al Editurii Universităţii din Bucureşti:

 

  1. Data şi ora: Joi, 15 noiembrie, ora 15.00

Eveniment: Lansare de carte: ELENA IONESCU, RUXANDRA IORDACHE (coord.), LITERATURA ŞI ARTELE. EXPLORĂRI COMPARATISTE

Invitaţi: conf. univ. dr. Cristina Bogdan, lector univ. dr. Emil Moangă (Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti)

 

  1. Data şi ora: Vineri, 16 noiembrie, ora 14.00

Eveniment: Lansare de carte: ALEXANDRU DAN ANGHELINA, TERMINOLOGIA IT ÎNTRE SISTEM ŞI UZ: O ABORDARE DESCRIPTIV-LINGVISTICĂ

Invitaţi: Adina Dragomirescu, directorul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”; Monica Busuioc, şeful Departamentului de Lexicologie şi Lexicografie, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”

 

  1. Data şi ora: Vineri, 16 noiembrie, ora 16.00

Eveniment: Lansare de carte: GEORGIANA PÎRVULEŢ, APOZIŢIA NOMINALĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ VECHE (SECOLELE AL XVI-LEA – AL XVIII-LEA)

Invitaţi: prof. univ. dr. Rodica Zafiu, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti

 

  1. Data şi ora: Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 12.30

Eveniment: Lansare de carte: CRISTINA SANDU, STRATEGII DE COMUNICARE PERSUASIVĂ ÎN MEDIUL EDUCAŢIONAL: UN DEMERS EXPERIMENTAL

 Invitaţi: conf. univ. dr. Georgeta Pânişoară, prof. univ. dr. Sorin Cristea (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti)

 

  1. Data şi ora: Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 14.00

Eveniment: Lansare de carte: CRISTIAN CHIRCA, POST-IMPERIUM, IDEEARUSĂ A SECOLULUI AL XXI-LEA

Invitaţi: prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, prof. univ. dr. Constantin Hlihor

 

  1. Data şi ora: Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 16.00

Eveniment: Lansare de carte: ANCA IRINA IONESCU (traducere din limba cehă, prefaţă şi note) – VÁCLAV ŠAŠEK Z BÍŘKOVA, JURNALUL DRUMULUI ŞI CĂLĂTORIEI DOMNULUI LEV DIN ROŽMITAL ŞI DIN BLATNÁ DIN CEHIA PÂNĂ LA CAPĂTUL LUMII

Invitaţi: lector univ. dr. Diana Popescu, lector univ. dr. Ramona Petrovici (Universitatea din Bucureşti), dr. Mircea Dan Duţă (Ministerul Afacerilor Externe)

 

  1. Data şi ora: Duminică, 18 noiembrie, ora 12.00

Eveniment: Lansare de carte: NICOLETA-ELENA APOSTOL, DIMENSIUNE DE GEN ŞI MUNCĂ ÎN JURNALISM

Invitaţi: Maria Ţoghină, jurnalist, România Actualităţi; conf. univ. dr. Romina Surugiu, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti

 

  1. Data şi ora: Duminică, 18 noiembrie, ora 14.00

Eveniment: Lansare de carte: ADRIAN CIOROIANU (editor), CAMARAZII UTOPIEI: DESTINE INDIVIDUALE ŞI DE GRUP DIN ILEGALITATEA COMUNISTĂ.

Invitaţi: cercetători ai istoriei comunismului

 

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508