spot_img

Expoziţia de grup “Portray”, la Galeria Art Number 23

Vineri, 5 octombrie 2018, Galeria Art Number 23 organizează vernisajul expoziţiei de grup “Portray”. Situată în clădirea industrială “The Old Biscuit Factory”, galeria propune expunerea a șaisprezece artiști contemporani, dintre care și un artist vizual din România: Tania Furnea, David Bickley, Ioana Elecfi, Kelly Simon Frank, David Agenjo, Kevin Gavaghan, John Gathercole, Mary Jones, Lee Kary-Barry, Thomas MacGregor, Georgina Ottaway, Judy Pilarczyk, Laji Sanusi, Debora Sfez, Domenico CV Talarico, Maria Varnava. Expoziția prezintă o serie de lucrări de artă concentrată în jurul portretului, artiștii prezenți performează în toate mediile de exprimare vizuală. Tania Furnea expune lucrarea “Friend Number 1” din seria “Camera cu prieteni”, 2015.

“Ideea proiectului în sine este cea a unui demers coerent, unde interpretarea imaginii devine aproape demonstrativă. Totuși, dincolo de convențiile simbolice ale tușelor se întrepătrund mecansimele de expresie ale fețelor cu nevoia de creionare a unui univers figurativ, straniu și prietenos în același timp. Din toată această alienere a crâmpeielor de expresie domină nevoia perspectivei, a sensului către înălțime. Abordarea volumului se fac într-o modalitate schițată, dar nu ezitantă, sugerând prezența unor forme definitive, valorificate prin rețele de forme și simboluri. Există o incompatibilitate între precepția senzorială și necesitatea unor convenții, mai ales la nivelul expresiilor. Tocmai această contradicție naște un complex de simboluri, care determină stilul în sine a desenului. În contextul dat, mi-am propus un experiment vizual la superlativ, unde ”uniforma” cotidiană ia diverse forme, de la frumusețe la teatralitate, de la puritate la ridicol și de la extaz la umilință. Toate aceste etape sunt predominate de umbra perenă a sentimentului copleșitor al trecerii timpului, anulat însă de speranța regasirii tuturor, prieteni din trecut și din viitor.”

Tania Furnea, despre seria “Camera cu prieteni”

Tania Furnea (n.1993, Năsăud) este un artist vizual și designer format în București. Și-a finalizat studiile de licență și masterat în artele grafice la Universitatea Națională de Arte. Încă din timpul facultății  și-a inființat proiectul TAINA 25, care a facut-o să expermineteze și în zona de fashion, urmărind fenomenul apartenenței colective la spațiu. Proiectul și-a propus să producă o serie de creații vestimenatre contemporane, combinate cu o broderie specifică Transilvaniei anilor 80’. A pus accent pe importanța ilustrației fashion în procesul creației, cuncluzionând cu o expoziție personală, I Am Here, 2017.

Inspirația ei provine din experiențele personale, mai cu seamă din perioada copilăriei, iar zona sa principală de exprimare este expresionismul abstract si neo-expresionismul.

În prezent trăiește și lucează în București.

Expoziția va fi cuartoriată de galeria Art Number 23, situată într-un mediu creativ, printre studiourile de artă (fostaV22), într-o clădire industrială, numită “Old Biscuit Factory”. Art Number 23 este o organizație cu sediul în Londra, responsabilă în principal de organizarea expozițiilor de artă în interiorul țării și în străinătate. Scopul galeriei este de a crea oportunități și de a încuraja și sprijini artiștii din întreaga lume. Art Number 23 a fost fondată în 2016 de către artistul și curatorul Constantin Anjulatos și este susținută de mai mulți artiști cu o misiune comună: crearea unei rețele globale de artiști, curatori, galerii și iubitori de artă și organizarea de evenimente legate de artă. Proiectele anterioare ale Art Number 23 includ expoziții în New York și Philadelphia (SUA), Moscova (Rusia), Berlin (Germania), Atena (Grecia), Amsterdam (Olanda) și Timișoara (România).

Vernisaj: 05 octombrie 2018, 18:00 – 21:00

Perioada expoziţiei: 05 – 10.10.2018, 11:00 – 18:00

Art Number 23

100 Clements rd, Block F, The Old Biscuit Factory, SE16 4DG

Link event: https://www.facebook.com/events/757507784589192/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508