spot_img

Zilele Bucureștiului 2018

Cu prilejul împlinirii a 559 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti (20 septembrie 1459), a 359 de ani de când Bucureştiul a devenit capitala Ţării Româneşti (1659), Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București organizează în perioada 17-23 septembrie 2018 o serie de evenimente culturale reunite sub genericul „Zilele Bucureștiului”. De-a lungul a şapte zile, publicul bucureştean este invitat atât în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8, la sediul din Calea Griviței 64-66, dar și la Palatul Suțu pentru a urmări un program divers, constând în spectacole de teatru, audiții de teatru radiofonic, concerte de jazz și folk, recitaluri de poezie. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentelor.

Luni, 17 septembrie 2018
Teatrul Dramaturgilor Români – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul după Mihail Sorbul – Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

Marți, 18 septembrie 2018
Muzeul Național al Literaturii Române, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Crețulescu 8
Ora 17.00 – Inocentul după Ion Băieșu cu Dan Tudor. Regia: Radu Băieșu

Teatrul Dramaturgilor Români – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul după Mihail Sorbul, Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

Miercuri, 19 septembrie 2018
Muzeul Național al Literaturii Române, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Crețulescu 8
Ora 17.00 – Audiție Teatrul Național Radiofonic Taximetrist de noapte la New York de Mircea M. Ionescu

Teatrul Dramaturgilor Români – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul după Mihail Sorbul – Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

Joi, 20 septembrie 2018
Muzeul Național al Literaturii Române, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Crețulescu 8
Ora 17.00 – Audiție Teatru Național Radiofonic Ultima cafea cu Iuliu Maniu de Dinu Grigorescu

Vineri, 21 septembrie 2018
Muzeul Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 19.30 – Concert Mircea Vintilă & band

Palatul Suțu
Ora 20.30 – Concert Ladies Quintet și Arlinda Morava

Muzeul Național al Literaturii Române, Grădina MNLR
Ora 19.30 – Concert Mircea Tiberian și Nadia Trohin

Sâmbătă, 22 septembrie 2018
Muzeul Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 20.00 – Fanfara La Musica Orchestra

Palatul Suțu
Ora 20.00 – Recital poezie Marius Bodochi și Irina Movila, soprana Sanda Lorena

Muzeul Național al Literaturii Române, Grădina MNLR
Maraton folk ilustrat vizual de Mariana Pachis, sand artist
17.30 – Concert Maria Gheorghiu
18.00 – Concert Daniel Iancu
19.00 – Concert Iulia EM.
20.00 – Concert Țapinarii
21.00 – Concert Mircea Baniciu

Duminică, 23 septembrie 2018
Muzeul Național al Literaturii Române
Grădina MNLR
10.00 – Povești cu Marian Răducu
11.00 – Copiii vin la MNLR
– Atelier de carte obiect Mirela Traistaru
14.00 – Atelier de creativitate cu Laura Manache
16.00 – Atelier Hârtie din hârtie cu Lucian Leuca
18.00 – A fost odată un castel – spectacol de teatru pentru copii

Muzeul Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 21.00 – Concert Blue Noise

Prin aceste manifestări, Muzeul Naţional al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București își doresc să readucă în memoria publicului parfumul unor timpuri demult apuse, o lume colorată în soarele de acum un veac, dintr-un oraş cu o poveste fără sfârşit – Bucureşti, sau Micul Paris, cum i se spunea cu căldură odinioară.

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508