Joi, 13 septembrie 2018, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București) va avea loc lectura autorilor Arthur Cojocaru (Rep. Moldova), Emanuela Iurkin (Rep. Moldova) și Max Oravin (Austria). Moderatori: Cătălina Matei și Andra Rotaru. Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare, festival care aduce în București spectacole de teatru, lecturi publice de poezie și spectacole-recital, conferințe academice, expoziții de artă plastică și documentare, filme și spectacole de jazz din 10 țări.
Programul poate fi consultat aici: http://fcnc.eu/
ARTHUR COJOCARU (n. 10 iunie 1999) este poet și fotograf. Locuiește în Chișinău, Republica Moldova. Este un participant activ al workshop-ului de scriere creativă „Vlad Ioviță”.
EMANUELA IURKIN (n. 1980) a copilărit în comuna Grinăuți-Raia, Ocnița, Chișinău. Este absolventă a Colegiului Republican de Artă Plastică „Alexandru Plămădeală” (1999). Licenţiată în jurnalism şi știinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Republica Moldova (2004), la aceeaşi universitate obţine titlul de master în filosofie (2008) cu teza Dimensiuni antropologice ale fenomenului iertării. Uzul şi abuzul de iertare. A activat în presă, la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, iar în prezent lucrează la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Prezentă cu texte, semnate Emanuela Sprînceană, în: antologia Proză scurtă. Literatura din Basarabia. Început de secol XXI, Editurile Ştiinţa şi ARC, 2017; în Antologia prozei scurte, Editura ARC, 2015, şi în antologia Autobuzul 100, Cartier, 2013. În 2007 obţine premiul pentru debut la Concursul Naţional de Dramaturgie organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, cu piesa Dor de cuc. Romanul Câinele de bronz constituie debutul editorial al Emanuelei Iurkin.
MAX ORAVIN este poet, muzician și performer audio-vizual austriac. Face parte din Babelsprech, o rețea internațională care cuprinde tineri poeți de limba germană. Performance-urile sale l-au purtat la Sarajevo, Helsinki, Tokyo și Marsilia, iar lucrările video i-au fost proiectate la festivaluri din întreaga Europă. O selecție a lucrărilor sale poate fi găsită pe www.oravin.at. După ani petrecuți la Reykjavík, Berlin și Orivesi, Oravin locuiește acum în Viena.