spot_img

Cărțile Muzeului Municipiului București la Strada de C’Arte

Muzeul Municipiului București participă la târgul Strada de C’Arte. Începând de joi, 13 septembrie, de la ora 15.00. Biblioteca Muzeului Municipiului București poate fi găsită la standul special amenajat împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române, în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fața Bibliotecii Centrale Universitare.

Muzeul Municipiului București a pregătit și oferă publicului următoarele volume care vor putea fi achiziționate în perioada 13 – 23 septembrie:

*Bucureşti un portret: ,,Novecento”. Autori: Adrian Majuru, Ana Iacob.

*Bucharest: a Novecento portrait. Autori: Adrian Majuru, Ana Iacob.

*Actele domniei lui Șerban Cantacuzino aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti. Autor: Grina-Mihaela Rafailă.

*Bucureștii Sfinților Brâncoveni (vol. colectiv)

*Orașul din oraș. Autor: Cezar Petre Buiumaci.

*Tiparul și cartea din Ţara Românească în epoca domniilor fanariote (1716-1821). Autor: Daniela Lupu.

*Muzeul ,,Gheorghe Tattarescu”. Repertoriul de pictură. Autor: Aura Popescu (coord.).

*Pentru o istorie a simbolurilor. Tatuajul în România (vol. colectiv).

*Tata Moşu. O poveste interbelică. Autori: Adrian Majuru, Mihai I. Grăjdeanu.

*Tata Moşu, An inter-war story. Autori: Adrian Majuru, Mihai I. Grăjdeanu.

*Actele domnilor Racoviță din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti. Autor: Grina-Mihaela Rafailă.

*Cornel Medrea. Sculpturi în colecţia Muzeului Municipiului Bucureşti. Volum colectiv.

*Avangarda fotografilor din Bucureşti. Repertoriul fotografiilor din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti secolul XIX. Autor: Ana Iacob.

*Moda în Țara Românească, sec. XVIII-prima jum. sec. XIX. Veşminte si accesorii de epocă din patrimoniul MMB. Autor: Camelia Ene.

*Anii 80. Albumul generației mele în Bucureștiul anilor 80. Autori: Andrei Bârsan, Adrian Majuru.

*Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă. Autori: Adrian Majuru, Elena Olariu, Octavian Buda.

*Ieri și azi în București – Then and now in Bucharest. Autor: Cezar Petre Buiumaci.

*Actele domnilor Mavrocordați aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului București. Autor: Grina-Mihaela Rafailă.

*Timpul orașului București. Autor: Adrian Majuru.

*Istoria fizionomiei urbane: de la copilărie la senectute (1800-2000). Autori: Adrian Majuru, Elena Olariu.

*The history of urban physiognomy: from childhood to senescence (1800-2000). Autori: Adrian Majuru, Elena Olariu.

*Muzeul Gheorghe Tattarescu: Repertoriul de grafică artistică. Autor: Aura Popescu.

*Aman pictorul: Repertoriul de pictură al Muzeului Theodor Aman. Autor: Greta Șuteu.

*Pictorul Theodor Aman : carte de colorat pentru copii. Autori: Angelica Iacob, Ionica Tărău, Alexandra Zbuchea.

*Fotografii din Bucureștiul interbelic, marca Ebner. Autor: Lelioara Zamani-Gavani.

*Pinacoteca Bucureștiului – un proiect interbelic. Autor: Marian Constantin.

*Vindecări miraculoase. Teodor Aman și Ștefan Luchian. Autori: Ioan D. Popa, Simona Predescu.

*Pinacoteca București. Repertoriu de pictură, vol. I. Volum colectiv.

*Un muzeu se deschide către public. Autor: Adrian Majuru.

*București – un oraș pentru fiecare. Autor: Angelica Iacob.

*Monedele Țării Românești. Autor: Dan Pîrvulescu.

*Cultura Gumelnița pe Valea Mostiștei. Autor: Theodor Ignat.

*Leipzig – Bukarest – Leipziger Strasse: eine europaische Geschichte. Autori: Adrian Majuru, Lelia Zamani, Vladimir Crețulescu ș.a.

*Minovici – 100 de ani de pionerat: 1850-1950. Autor: Adrian Majuru.

*Copilăria lui Constantin Bălăceanu Stolnici. Autor: Mihai Grăjdeanu.

*Oameni de unică folosință. Autor: Elena Ciolacu.

*Disposable people. Autor: Elena Ciolacu

*Ex libris meis. Cărți cu însemne de proprietate. Volum colectiv.

*Știință și etnicitate. Autor: Marius Turda.

*Modă și mondenitate. Autor: Maria-Camelia Ene.

Vor putea fi achiziționate și următoarele albume filatelice:

*„Muzeul Municipiului București. Colecții ale istoriei și elitelor comunității”

*„Mihail Kogălniceanu, lider al culturii și istoriei române moderne. Album filatelic Romfilatelia”

*„București capitala României – 155 de ani. Album filatelic Romfilatelia”.

Intervalul orar în care pot fi achiziționate cărțile de mai sus este următorul: luni – vineri, între orele 15.00-21.00; sâmbătă – duminică, între orele 11.00-19.00.

Organizatorii ediției a VII-a a târgului Strada de C’Arte sunt Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundaţia Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române. Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare în care este integrat evenimentul dedicat cărții se încheie duminică, 23 septembrie, după ora 20.00.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508