spot_img

Gaudeamus Litoral 2018 pe scurt: mii de vizitatori, zeci de premii și o atmosferă de neuitat

Ediția cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România în perioada 11 – 15 august 2018, în Piațeta Perla din Mamaia, s-a încheiat aseară mult prea repede, în opinia iubitorior de carte aflați la mare în aceste zile. Zeci de premii acordate la Tombola Gaudeamus, o ofertă de carte și jocuri extrem de tentantă și un program bogat de evenimente literare și muzicale au constituit punctele majore de atracție pentru cei circa 8.000 de vizitatori care au ajuns în acest an la Gaudeamus Litoral. Evenimentul s-a derulat sub semnul mai multor aniversări – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România și 10 ediții de Gaudeamus la malul mării – fiecare dintre ele marcată prin proiecte și evenimente specifice Târgului Gaudeamus. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2018 a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost domnul conf. univ. dr. Daniel Citirigă, Prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Litoral 2018, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc miercuri, 15 august, la ora 19.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului

• Trofeul GAUDEAMUS: locul 1 – Editura Nemira, locul 2 – Grupul Editorial AR şi locul 3 – Editura Humanitas

• Premiul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului” a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), cel care a publicat seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, cea mai votată de către vizitatori.

• Trofeul Presei a revenit cotidianului „Cuget Liber” – secţiunea publicaţii și postului Europa FM – secțiunea radio.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Maria Dobre, premiul constând într-o tabletă oferită de IndECO Grup.

Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Litoral 2018

• Standul Centenar, care a reunit o selecție generoasă de volume cu această tematică, adresate atât specialiștilor, cât și celor mai tineri cititori, amenajat de Radio România cu sprijinul editurilor Litera, Humanitas și RAO și al Muzeului Național de Istorie și Arheologie din Constanța;

• Tombola Gaudeamus, derulată, la aniversarea a 90 de ani de radiofonie românească, din 90 în 90 de minute, pe baza buletinelor de Vot al Publicului Premiile Tombolei Gaudeamus, pe Litoral, au fost: un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, oferit de Regional Air Services și câștigat de doamna Claudia Diaconescu, 12 vouchere în valoare de câte 300 de lei, oferite de Emex pentru achiziționarea de produse ale companiei și articole sportive (seturi de badmington și tenis de masă, mingi de volei și fotbal) oferite de sportpartner.ro.

• Seria de concerte care a însuflețit atmosfera din Piațeta Perla în serile de 13, 14 și 15 august, inițiate de Radio România Constanța și oferite de Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, Asociația Culturală Belle Arti și Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”

Târgul Gaudeamus Litoral – eveniment organizat de Radio România, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța

Partenerii ediției

Partener principal: BRD Groupe Société Générale Parteneri: Emex, sportpartner.ro, Borsec, Rose Mary, IndECO Grup, Raja SA Constanța, RATC Constanța, Regional Air Services, Statul Major al Forțelor Navale – Muzica Forțelor Navale, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” Parteneri media: Agenția de Presă Rador, Alpha Media TV, Constănțeanul, Litoral TV, mediaTRUST, Televiziunea Media TV, www.evenimente-constanța.ro, Ziua de Constanța

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus va avea loc în Brașov – eveniment în premieră – în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508