Pentru a onora performanța unei mari jucătoare de tenis, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale ”Simona Halep, un campion de marcă”. Timbrul emisiunii de mărci poștale reproduce o secvență dintr-un meci al Simonei Halep, iar colița dantelată ilustrează momentul ridicării triumfale a trofeului cucerit la Roland Garros.
Simona, locul 1 WTA, cucerește Parisul și își adjudecă primul turneu de Grand Slam din cariera sa de jucătoare profesionistă, la 40 de ani distanță de succesul altei românce, Virginia Ruzici, și la 10 ani de la victoria obținută la junioare, învingând-o, într-un meci fantastic, pe americanca Sloane Stephens cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.
Simona Halep s-a născut la 27 septembrie 1991, la Constanţa. Cu un palmares impresionant, tânăra jucătoare a pus pentru prima dată mâna pe racheta de tenis la vârsta de 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare. Doi ani mai târziu, la 6 ani, Simona practica deja zilnic acest sport. Au urmat ani de pregătire asiduă, tenisul solicitând rezistenţă fizică, echilibru, dexteritate, flexibilitate, coordonare, concentrare și forţă.
În competițiile internaționale a debutat în 2008, când a reușit să câștige turneul de junioare din Italia și Roland Garros-ul dedicat juniorilor, într-o finală 100% românească, învingând-o pe Ana Bogdan. A urmat turneul de la Kristinehamn (Suedia), dar și proba de dublu a turneului feminin Futures de la București, alături de Ionela-Andreea Iova.
Simona a reprezentat România în 17 întâlniri pe echipe în cadrul Cupei Federaţiei, unde prima dată a fost selecționată în 2010, disputând 27 de meciuri la simplu și dublu. În 2016 a fost la un pas de Semifinala Cupei Federației, alături de echipa României.
Cariera jucătoarei de tenis Simona Halep a cunoscut o ascensiune spectaculoasă începând cu anul 2013, pe care l-a încheiat pe poziția 11 în clasamentul WTA.
De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câștigat alte 17 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, două în 2018), dintre care cele mai importante fiind turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.
După alte trei finale de Grand Slam – două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018), Simona Halep a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros (9 iunie 2018), devenind cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.
Alte premii importante până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018 sunt cele de categorie Premier de la Montréal, New Haven, Connecticut, Moscova, Doha, Dubai, precum și cel de la turneul de la Sofia. Simona Halep a acumulat până la câștigarea trofeului Roland Garros 2018 peste 31 săptămâni de număr 1 mondial.
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a acordat Simonei Halep, în ianuarie 2015, pentru rezultatele deosebite obţinute în 2014, titlul de „Sportivul anului”. În 2014, jucătoarea română de tenis s-a situat pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani, întocmit de agenţia bulgară BTA.
De asemenea, Simona Halep a fost desemnată, doi ani la rând, în 2014 și în 2015, de către WTA, cea mai populară jucătoare, contul său de jucătoare fiind cel mai „accesat” pe site-ul circuitului profesionist feminin, wtatennis.com. În semn de recunoaștere și apreciere a performanţelor sale sportive, Halep a fost desemnată cetăţean de onoare al municipiului Constanţa și al orașului Bușteni, în 2014, iar în 2018 și al municipiului București, capitala României.
După câștigarea Roland Garros-ului dedicat juniorilor, în 2008, Simona a făcut o promisiune. După 10 ani, Simona Halep și-a ținut promisiunea și a adus acasă, în România, trofeul turneului de la Roland Garros. Felicitări, SIMONA!
Emisiunea de mărci poștale Simona Halep, un campion de marcă va fi disponibilă începând de miercuri, 29 august 2018, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi și cartea poștală maximă, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 14 timbre, minicoala de 4 timbre cu manșetă ilustrată și coliţă dantelată.