spot_img

Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Un deceniu de Prietenie la Iaşi”

În perioada 9 – 13 iulie 2018, Asociaţia Universul Prieteniei Iași, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal  „Moldova” Iaşi, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi, Asociaţia  „Prietenii Muzicii Moderne” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi, Teatrul „Lux Art” Iaşi, Palatul Copiilor Iaşi, Asociaţia Scriitorilor Români din Austria, Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuţi, organizează Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Un deceniu de Prietenie la Iaşi”. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Aflată la a X-a ediţie, tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând, facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei, şi în plan real, nu doar în cel virtual, realizând adevărate punţi spirituale între oameni.

”Vă invităm să ne fiţi alături, pe parcursul celor 4 zile, în care veţi avea parte de un program complex, care sperăm să satisfacă toate gusturile.

Începem activităţile taberei luni, 9 iulie 2018, ora 19.00, la Complexul Hotelier Ciric cu o expoziţie retrospectivă de fotografie – „Taberele de creaţie ale Universului Prieteniei”. Seara va continua cu omagierea poetului Horia Zilieru la împlinirea vârstei de 85 de ani, muzică de pian şi jazz, poezie, literatură satirică şi degustare de vinuri.

Deschiderea oficială a taberei va avea loc la Palatul Culturii Iaşi – Sala „Ştefan Procopiu”,  marţi, 10 iulie 2018, ora 11.00. Sunt invitate autorităţile locale, partenerii, reprezentanţi ai unor instituții culturale ieşene, media etc. După festivitatea de deschidere va urma un scurt recital de poezie şi muzică de inspirație patriotică, în cadrul evenimentului „România la Centenar”.

În după amiaza zilei, la ora 17.00, vă invităm în Parcul Copou, la Teiul lui Eminescu, la un dialog despre actualitatea lui Eminescu, moment urmat de câteva semnale editoriale, poezie şi muzică de Jazz şi o întâlnire de suflet cu elevii premiaţi la Concursul Internaţional de Creaţie Liteară „Universul Cuvintelor”.

Miercuri, 11 iulie 2018, vă invităm la Complexul Hotelier Ciric: la ora 10.00 la întâlnirea cu scriitorii din Basarabia şi Bucovina; la ora 11.30 – prezentări de carte pentru copii; la ora 17.00 – lansarea colecţiei „Cărţile Prieteniei”; iar la ora 19.00 – maraton poetic şi concurs pe tema „Iaşi-capitală a Unirii prin literatură”.

Joi, 12 iulie 2018, ne găsiţi în mai multe locaţii din Iaşi: la ora 10.00, la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasa Parascheva” cu un scurt recital de poezie, susţinut de participanţii la tabără; la aceeaşi oră la Palatul Copiilor vom descinde în taina picturii de icoane pe sticlă; iar la ora 11.00, la Complexul Hotelier Ciric – „Dialoguri şi Arte”.

Ziua se va încheia cu tradiţionalul Carnaval care în acest an are ca temă „Obiceiuri şi tradiţii româneşti” şi cu un recital de muzică populară.

Participă la evenimente: poetul Horia Zilieru, prof.univ.dr. Adrian Dinu Rachieru, conf.univ.dr. Diana Vrabie, conf. univ.dr. Grigore Chiper, eminescologii dr.Lucia Olaru Nenati şi dr.Theodor Codreanu, scriitorii Violeta Craiu, Florin Dochia, Firiţă Carp, Emilian Marcu, Mihai Batog Bujeniţă, Vasile Fluturel, Vasile Larco, Corina Matei Gherman, Nicolae Spătaru, criticul Mioara Bahna, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Momentele artistice vor fi susţinute de lector univ. dr. Mihaela Loredana Gârlea,  Ina Paladi, Paiu Daniel, Alex Marinescu şi Karla Ursu.

Vom spune la revedere celei de a X-a ediţii a taberei de creaţie organizată de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi, vineri, 13 iulie 2018, când vă aşteptăm cu impresii şi sugestii, la un ceai, la Complexul Hotelier Ciric.

Primăria Municipiului Iaşi a cofinanţat acest proiect în baza  baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. ”- Rodica Rodean, Preşedinte Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508