spot_img

Concert dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul festivalului Salzburger Mozart Matineen

Joi, 12 iulie 2018, de la ora 19.30, la Salzburg, are loc un concert de muzică clasică susţinut de tineri muzicieni români stabiliţi în Austria. Evenimentul se desfăşoară în Romanischersaal din cadrul complexului monastic Sf. Petru şi face parte din cea de-a XI-a ediţie a festivalului Salzburger Mozart Matineen, care are loc până pe 15 iulie. Concertul din 12 iulie este dedicat Centenarului Marii Uniri şi este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena şi Consulatul onorific al României la Salzburg.

Programul concertului:

Marţian Negrea – 3 părți din Suita pentru clarinet și pian:

Ghețarul de la Scărişoara, De prin munți, Joc (La Ilie a lui Matei)

Marius Birtea (clarinet) & Alexandra Amariei (pian)

W.A. Mozart – Ach, ich fühl’s (Aria Paminei) din opera „Die Zauberflöte“

Irina Marinaș (soprană) & Roxana Cîrciu (pian)

Paul Constantinescu – din Sonatina pentru pian și vioară

Allegro Moderato

Ioana Popescu (vioară) & Alexandra Amariei (pian)

W.A. Mozart – Sonată în si bemol major, K. 358 pentru pian la patru mâini

Allegro

Adagio

Molto Presto

Roxana Cîrciu (pian) & Andrei Gologan (pian)

Tiberiu Brediceanu – Doina Stăncuței

Irina Marinaș (soprană) & Alexandra Amariei (pian)

– Pauză –

George Enescu – Toccata din Suita Op. 10 în re major

Andrei Gologan (pian)

Tiberiu Brediceanu – Mult mă-ntreabă inima

Irina Marinaș (Soprană) & Alexandra Amariei (Pian)

W.A. Mozart – din Concertul pentru clarinet, K. 622, în la major

3. Rondo: Allegro

Marius Birtea (clarinet) & Andrei Gologan (pian)

Constantin Silvestri – 4 dansuri românești pentru pian la patru mâini

Roxana Cîrciu (pian) & Andrei Gologan (pian)

George Enescu – Hora Unirei pentru vioară și pian

Grigoraş Dinicu – Ciocârlia pentru vioară și pian

Ioana Popescu (vioară) & Andrei Gologan (pian)

Grigoraş Dinicu / Iulian Arcadi Trofin – Hora Staccato pentru pian la patru mâini

Roxana Cîrciu (pian) & Andrei Gologan (pian)

Mai multe informaţii despre festivalul Salzburger Mozart Matineen găsiţi aici: https://www.salzburgermozartmatineen.com/about-us

Alexandra Amariei, absolventă a universității din Mozarteum Salzburg, se bucură de o bogată activitate concertistică și pedagogică. În urma încheierii studiilor la Universitatea „George Enescu“ București, Alexandra a studiat în Salzburg ca masterandă a universității Mozarteum împreună cu profesorii Tünde Kurucz, Imre Rohmann și Georg Steinschaden.

Marius Birtea este student al universității Mozarteum, iar profesorii lui se numără printre cei mai respectați clarinetiști din Europa, Alois Brandhofer și Andreas Schablas. Marius colaborează cu importante festivaluri de muzică clasică, printre care: Oper im Berg sau Live Music Now.

Roxana Cîrciu este masterandă a universității Mozarteum din Salzburg şi se mândrește cu o bogată activitate concertistică în România, Austria, Serbia, Ungaria și Germania. Roxana studiază la clasa unuia dintre cei mai respectați pedagogi, Imre Rohamnn și formează împreună cu Andrei Gologan un duo pianistic.

Andrei Gologan este în prezent masterand al universității Mozarteum din Salzburg, iar cariera sa concertistică i-a oferit șansa să apară pe scene din România, Italia, Austria, Germania, Elveția, Anglia, Scoția și SUA. Recent a colaborat cu ICR Londra într-un recital ce a avut loc la începutul anului 2018 în cadrul seriei de concerte de la St. Martin in the Fields.

Irina Marinaș este absolventă a universității Mozarteum, iar până de curând a ocupat prestigioasa poziție de prim-soprană a operei din Koblenz. În prezent Irina susține o bogată activitate concertistică europeană.

Ioana Popescu este studentă a universităţii Mozarteum din Salzburg şi studiază sub îndrumarea prof. Harald Herzl. Este câştigătoare a multor premii, printre altele în cadrul concursului Remember Enescu şi a participat la masterclass-uri susţinute de personalităţi ale scenei muzicale mondiale: Lukas Hagen, Şerban Lupu sau Peter Schuhmayer.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508