spot_img

Simona Toma și Marius Dumitrescu, la Cenaclul 9

Duminică, 1 iulie 2018, ora 14.00, la For Friends ( Str. Sfinților nr.12, București), Asociația culturală Direcția 9 vă invită la o nouă ediție a Cenaclului 9.  Vor fi prezentate volumele ” o simonă”, de Simona Toma, editura Grinta și ”Răutatea unui parfum”, de Marius Dumitrescu, editura Brumar. Vor lua cuvântul: Ciprian Chirvasiu, Romeo Aurelian Ilie, Corneliu O. Rodeanu, Veronica Teodoru, Ana-Maria Ursan, Lucian Vasilescu. Moment muzical: Dana Florian. Moderatori: Irina Lazăr și Tudor Voicu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

***

Facebook event: www.facebook.com/events/1063793950441594/

***

Simona Toma ( n.1978, Galaţi) a spus și spune prezent pe la cenaclurile gălăţene „Noduri şi Semne, „Cubul Critic Oblio”, prin Bucureşti pe la „Cenaclul 9”, „Bocancul literar-Pariu pe Prietenie”, pe la Cluj, Tg. Mureş. Uneori nu aleargă, nici măcar după premii, de aceea crede că poartă număr mic la pantof. I s-au publicat texte la Galaţi în Cotidianul „Viaţa Liberă” şi în revistele „Antares”, „Porto-Franco”, „Dunărea de Jos”, „Axis-Libri”. Îi mai apar texte în antologiile „Cuvinte noi pe strada Domnească” (ed.Centrul Cultural Dunărea de Jos, 2011), „Poezia Vie” (ed. Rafet, 2016). A ajuns peste hotare prin texte traduse în ebraică și turcă, așa că amintește de antologia ”Îngeri cu aripi de gheață” (ed. Eked, 2017, Israel) și de revista „Șiirden” (Nr. 33, Istanbul, 2016). Debutul editorial este o carte mică-mică, „inorogul de călimară” (ed. Centrul Cultural Dunărea de Jos, 2013). Nici nu-și putea dori un altfel de debut. De curând i-a apărut o carte în colecția Poezia Vie, care poartă titlul „o simonă”, ed. Grinta, 2018. Cinsprezece ani a avut o broască ţestoasă. Acum are un cotoi gras portocaliu și-o pisică timidă.

Marius Dumitrescu s-a născut la 29 iulie 1959în localitatea Mihăeşti, judeţul Argeş. Absolvent al Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Drept.  A publicat următoarele volume de poezie: ”Frumos fără voie”, Editura Exas, Pitești, 1994; ”Liber în ultimul hal”, Editura Paralela 45, Pitești, 2001; ”Tâlharul cel bun”, Editura Karth, București, 2014; ”Târziu dar neînserat”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015; ”Cu orbul ochilor”, Editura A.T.U., Sibiu, 2016 și ”Răutatea unui parfum”, Editura Brumar, Timișoara, 2018.

De asemenea, i-au apărut volumele de proză ”Prezentul continuu”, Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2015 și ”(Con)texte”, Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2016. Este prezent cu poeme în mai multe volume de grup și antologii, iar texte ale sale (versuri și eseuri) au apărut în reviste precum Luceafărul, Flacăra, Student party, Săgetătorul, Cafeneaua literară, Tribuna, Marmația literară, Antares, Sintagme literare.

***

Direcția 9 este o asociație culturală înființată, în anul 2013, de poetul Adrian Suciu. Scopul asociației este sprijinirea, editorial și financiar, a poeților debutanți, dar și revalorizarea și reintroducerea în circulație a unor poeți consacrați. Direcția 9 își propune să aducă poezia în fața oamenilor prin organizarea de recitaluri, turnee și înregistări video. Acordă premii literare și este prezentă la evenimente literare naționale și internaționale. Conceptul prin care se realizează promovarea poeziei poartă numele de „Poezia vie”. În 2015 a fost inaugurat Cenaclul 9, destinat stimulării creativității tinerilor poeți.

„Suntem o entitate privată, nu datorăm nimic establishment-ului literar autohton, ne asumăm proiecte literare și culturale, precum și parteneriate și colaborări, în deplină libertate, fără alte criterii decît binele și frumosul în accepțiunea noastră.” (Adrian Suciu)

Facebook: www.facebook.com/directia9/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508