spot_img

„TURBOPRO”, școala intensivă de teatru pentru adolescenți

În perioada 22-24 iunie 2018, programul masteral de Pedagogie Teatrală de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București organizează „TURBOPRO – școala intensivă de teatru pentru adolescenți”. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB și implică desfășurarea unor ateliere de jocuri teatrale, scriere dramatică, regie și critică de teatru, precum și prezentarea unor spectacole de teatru destinate liceenilor. Atelierele propuse în cele trei zile ale evenimentului vor dezvolta: spiritul de toleranţă, creativitatea, inventivitatea și spiritul critic al tinerilor din învățământul preuniversitar. În aceeași măsură, participarea la aceste activități permite adolescenților să dobândească noțiuni și abilități elementare în domeniul teatral, ajutându-i să deprindă un vocabular esențial pentru înțelegerea fenomenului artistic. În acest fel, activitățile propuse în cadrul evenimentului au scopul de a antrena aptitudini specifice lucrului în universul scenic și de a forma publicul tânăr pentru viitorul teatrului de mâine. Spectacolele prezentate în cadrul evenimentului sunt create de masteranzii Pedagogie Teatrală UNATC și constituie un exemplu de bună practică în realizarea de spectacole ce se adresează publicului tânăr.

„Arta teatrului aplicată în educație este un fapt benefic pentru întreaga societate, pentru îmbunătățirea procesului de formare a tinerelor generații, în care dezvoltarea creativității, a spiritului critic și participarea activă trebuie să ocupe un loc de frunte. Prin mijloacele și metodele teatrului, tinerii se autocunosc și cunosc lumea înconjurătoare cu ajutorul jocului, cel ce sparge granițele dintre oameni, dezvoltă aptitudini și creează competențe socio-emoționale. Este foarte important să subliniem că mare parte dintre proiectele destinate copiilor și adolescenților, pe care le desfășurăm în cadrul UNATC se datorează sprijinului acordat de Primăria Municipiului București, prin ArCuB, ceea ce duce la un plus de calitate și vizibilitate a activității didactice și de cercetare desfășurată în universitatea noastră”, Conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

Adolescenții și profesorii interesați de folosirea metodelor specifice teatrului în învățământul preuniversitar sunt așteptați la atelierele organizate în cadrul evenimentului „TURBOPRO”, organizat de Masterul de Pedagogie Teatrală UNATC, în zilele de 22-24 iunie 2018, între orele 10:00-13:00 și 15:00-20:00, la Sala Atelier din incinta UNATC. Pentru mai multe detalii privind programul, puteți consulta www.unatc.ro. Înscrierile se pot face la următorul formular, în limita locurilor disponibile: https://goo.gl/forms/c8l7TWSlV7dDNcc43.

***

Masteratul de Pedagogie Teatrală formează specialiști în domeniul artelor spectacolului, capabili să transfere în procesul educațional practici și proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este artistul-pedagog, un artist pregătit să susțină ateliere de formare și să realizeze spectacole pedagogice cu rol formativ, destinate în special tinerilor (pre-adolescenți și adolescenți). Puteți accesa linkul programului de Master: http://unatc.ro/teatru/arta-teatru.php#

Adresa U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucureşti.

TURBOPRO

Școala intensivă de teatru pentru adolescenți

Eveniment implementat de Master Pedagogie Teatrală

Vineri, 22.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de jocuri teatrale „Creativitatea ca bază de evoluție și integrare a tânărului în societate” (conf. univ. dr. Bogdana Darie, drd. Romina Sehlanec, drd. Andreea Jicman, Master I Pedagogie Teatrală Victor Bădoi)

15:00-17:00 – ateliere de jocuri „Dezvoltarea abilităților de comunicare și gestionare a conflictelor prin jocuri teatrale” (conf. univ. dr. Liviu Lucaci)

Sâmbătă, 23.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de scriere creativă „Dezvoltarea creativității de grup prin dramaturgie colaborativă” (drd. Bianca Trifan)

15:00-17:00 – ateliere de dramaturgie „Rescriere sau adaptare pentru tineri a textelor clasice” (drd. Bianca Trifan)

18:00-20:00 – spectacol de teatru prezentat de Master Pedagogie Teatrală UNATC

Duminică, 24.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de regie și teorie a teatrului „De la text la acțiune” (conf. univ. dr. Nicolae Mandea)

15:00-17:00 – ateliere de critică a spectacolului „Evaluare, înțelegere, sens” (conf. univ. dr. Carmen Stanciu)

18:00-18:30 –  spectacol teatru prezentat de Master Pedagogie Teatrală UNATC

18:40-19:00 – prezentare carte UNATC Press

19:00-20:00 – încheiere proiect

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508