Miercuri, 20 iunie 2018, la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei 93-95), va avea loc vizionarea filmului ”Dora sau Nevrozele sexuale ale părinților noștri”, în regia lui Stina Werenfels, o adaptare din anul 2015 a piesei scrise de dramaturgul elvețian Lukas Bärfuss.
Goethe-Institut București organizează o serie de trei proiecții de filme adaptate după piese de teatru german contemporan. Contextul proiectului este proaspăt lansata rubrică dedicată teatrului de pe site-ul institutului. Aceasta găzduiește o colecție de peste 50 de drame scrise în limba germană a căror traducere în limba română a fost realizată cu sprijinul institutului.
După UNATC, a doua locație care găzduiește o proiecție de film din această serie este Centrul de Teatru Educațional Replika: Filmul Dora oder Die sexuellen Neurosen unserer Eltern l Dora sau Nevrozele sexuale ale părinților noștri, în regia lui Stina Werenfels, este o adaptare din anul 2015 a piesei scrise de dramaturgul elvețian Lukas Bärfuss. Fiind unul dintre autorii de top din spațiul cultural de expresie germană, Bärfuss este deja bine cunoscut și jucat și în afara acestuia.
Filmul, care a avut premiera la Berlinale în 2015, vorbește despre Dora, o fată de 18 ani care suferă de o afecțiune psihică. După ce mama ei decide să i se sisteze medicația, Dora se trezește din amorțeala indusă de pastile și începe să își descopere corpul, senzualitatea și, în final, sexul. Proiecția va fi urmată de o discuție cu jurnalista Venera Dimulescu, membru al Casei Jurnalistului, și Mihaela Michailov, dramaturg și membru al echipei Replika.
Filmul va fi proiectat în germană cu subtitrare în engleză, intrarea fiind liberă pe bază de rezervare: 0732.101 860 / 0787.714 551 sau centrulreplika@gmail.com
Mai multe detalii despre traducerile în română ale pieselor lui Lukas Bärfuß, inclusiv Nevrozele sexuale ale părinților noștri, puteți găsi aici: https://www.facebook.com/events/181385695910146/
https://www.goethe.de/ins/ro/ro/kul/sup/the.html
Eveniment organizat de Goethe-Institut București în colaborare cu Centrul de Teatru Educațional Replika