spot_img

Opera Comică pentu Copii anunță câștigătorii concursului aniversar și îi așteaptă pe cei mici la două premiere și la Festivalul „Hänsel și Gretel”

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a desemnat, prin tragere la sorți, câștigătorii concursului aniversar Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC” cu 2018 premii. În prezența a numeroși copii și părinți, doamna Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, alături de Cristina Basangeac, reprezentantul agenției Magic Holiday, au făcut extragerea câștigătorilor, cu ajutorul lui Mihai, unul din copiii prezenți la eveniment. Doamna Gina Hanta din București este câștigătoarea marelui premiu oferit de Magic Holiday și ea va petrece, împreună cu familia, un city break la Milano. Următorii 7 câștigători vor primi abonamente pentru stagiunea 2018-2019 la spectacolele Operei Comice, iar următorii 10 câștigători vor primi câte un set de produse personalizate din magazinul OCC. Restul de 2000 de premii constau în bilete la spectacolele Operei Comice din stagiunea curentă. Lista completă a câștigătorilor este disponibilă pewww.operacomica.ro și pe pagina de Facebook a instituției.

Opera Comică pentru Copii a lansat sâmbătă și parteneriatul cu Minimizer, creatorii figurinelor 3D în miniatură. Participanții la eveniment au avut ocazia să își facă o scanare gratuită, primul pas în realizarea figurinei 3D. Scannerul 3D va fi amplasat în foaierul instituției pentru următoarele trei săptămâni. O statuetă în miniatură a doamnei Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a fost scoasă la licitație, iar banii care se vor strânge vor fi donați în beneficiul copiilor și tinerilor sprijiniți de Fundația FARA, al cărei ambasador este doamna Felicia Filip. Licitația se desfășoară pe pagina de Facebook a Operei Comice și este deschisă până pe 21 aprilie.

Două premiere și Festivalul „Hänsel și Gretel”

„Surprizele noastre nu se opresc aici. Săptămâna aceasta vă așteptăm cu două premiere la Opera Comică pentru Copii: baletul <<Albă ca Zăpada>> la Sala Mare și concertul-lecție <<Cu Nino în România>> la Salonul Mozart. Tot săptămâna aceasta, Opera Comică pentru Copii pleacă în turneu la Giurgiu cu spctacolul <<Arlechino și Colombina>> și participă la Zilele Orașului Sfântu Gheorghe cu spectacolul de teatru muzical <<Onix și Barton>>. Timp de 10 zile, între 20 și 29 aprilie, vă așteptăm la Festivalul <<Hänsel și Gretel>> la sediul nostru din Calea Giulești 16, cu 42 de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Vă așteptăm cu mult drag la Opera Comică, locul unde ne putem cu toții bucura de copilărie prin ochii celor mici, a spus Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Până la finalul lunii aprilie, cei mici pot vedea la Sala UnderGrant frumoasa poveste a doi colegi de școală care se îndrăgostesc, într-o interpretarea nouă a operei lui Wolfgang Amadeus Mozart, „Bastien și Bastienne”. Spectacolul este realizat de o echipă tânără de creație formată din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță-Mândră și scenografele Bianca și Sabina Veșteman, care au câștigat cu acest proiect prima ediție a concursului „Stagiunea UnderGrant” la Opera Comică pentru Copii. Opera „Bastien și Bastienne” va fi prezentată și pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, miercuri, 18 aprilie.

S-au pus în vânzare abonamentele OCC

Opera Comică pentru Copii a pus în vânzare abonamentele pentru stagiunea 2018-2019, structurate în 3 categorii. La abonamentele pentru premiere (cu prețuri cuprinse între 300 și 500 de lei), spectatorii au locuri asigurate la cele 5 premiere din Sala Mare, puzzle-uri și caiete program la fiecare spectacol și seturi cadou cu produse promoționale la prima vizită. Abonamentele pentru avanpremiere (cu prețuri cuprinse între 150 și 250 de lei) includ locuri la cele 5 avanpremiere din Sala Mare și seturi cadou cu produse promoționale, iar abonamentele din categoria Clasic OCC (cu prețuri între 200 și 500 de lei – abonamentele VIP) cuprind locuri la 10 reprezentații din weekend și seturi cadou cu produse promoționale. Abonamentele pot fi cumpărate în rețeaua bilete.ro. Opera Comică este una dintre puținele instituții culturale care oferă publicului posibilitatea de a-și achiziționa abonamente la spectacolele sale.

Înscrieri pentru „Micii Jurnaliști” – ediția a VII-a

Până pe 17 aprilie copiii se pot înscrie la cea de-a VII-a ediție a programului „Micii Jurnaliști”, care va avea loc la avanpremiera spectacolului „Albă ca zăpada” din 20 aprilie. Înscrierile se fac prin-un email la adresa occ.revista@gmail.com, iar participanții trebuie să trimită un scurt video sau un scurt text în care să spună ce spectacol al Operei Comice le place și de ce sau ce spectacol și-ar dori să vadă, dacă nu au ajuns încă la nicio reprezentație a OCC. Filmulețul sau textul trebuie să fie însoțit de numele complet al micului jurnalist aspirant, vârsta și o fotografie tip portret. Micii jurnaliști selectați vor primi pe e-mail invitația la avanpremiera spectacolului „Albă ca zăpada” și toate detaliile legate de participare. Cele mai bune articole pe care le vor scrie micii jurnaliști după spectacol vor fi publicate în Revista OCC și pe pagină de Facebook a instituției. Programul „Micii Jurnaliști” se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 70 de copii au luat parte la spectacole, la turul din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii care au urmat după avanpremieră.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508