Miercuri, 11 aprilie 2018, ora 19.00, la Green Hours (Calea Victoriei 120), Editura frACTalia vă invită la Blitz Show Revival – ediția a VII-a.
”Deși putem da vina pe frigul din martie sau pe căldura din februarie, nu avem nicio scuză că nu am făcut niciun Blitz Show Revival de la Revelion și până la data de 11 aprilie 2018, când ne-am decis (cred că ghiciți) să organizăm al șaptelea Blitz Show pe ritul nou, pe rit Revival. Din nou gazda noastră va fi subsolul de la Green Hours (Calea Victoriei 120). Ne vor însoți în cușca ideilor prin seara de performance: Ligia Keșișian, Vasile Mihalache, Iulia Modiga și yigru zeltil. Moderatorii evenimentului sunt: Anca Bucur și Andrei Zbîrnea.
Parteneri: Bookaholic, BookHub, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Editura frACTalia, SemneBune.
Despre autori
Ligia Keșișian este curator al unor festivaluri de muzică și film – Balkanik Festival, Kinodiseea, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și Caravana Metropolis. În noiembrie 2017, a debutat cu volumul de poeme Mici cutremure la Editura Charmides. De asemenea, traduce poezie din limbile spaniolă și engleză.
Vasile Mihalache (n. 1985, București) a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, un masterat în teoria literaturii și din 2012 este doctor în filologie. În 2011 a urmat un stagiu de cercetare la Leiden Universiteit, după ce anterior fusese, timp de doi ani, profesor de română la un liceu din Capitală. Este cofondator al revistei de teorie și studii culturale Post/h/um. Jurnal de studii (post)umaniste (posthum.ro), redactor-șef la editura Tracus Arte și colaborator al revistei Caietele Avangardei. A mai scris articole despre postumanism și avangardă în Observator cultural și Cultura. A publicat un volum de teorie critică, Noli me tangere? Despre legitimitate şi autonomie în literatură (Tracus Arte, 2013), și unul de poezie, mort după om (Tracus Arte, 2016).
Iulia Modiga scrie o dată pe săptămână, în anul Centenar mai rar. Schițează poeme în draftul telefonului. Înoată. Scoate zeci de mii de oameni în stradă pentru Unirea cu Republica Moldova. A fost „expert” în problematica românilor de pretutindeni, în prezent se numește „consilier”. Ca sociolog, a studiat protestele. A și organizat destule. Văzută ca altceva decât poetă. Jurnalistă, activistă, lucrează la stat. A debutat cu volumul de poeme „Bagdad” (Ed. Karth, 2015), în legătură cu care s-au publicat vreo două cronici (în „Vatra” și „Convorbiri literare”). A revenit cu „Incendii” (Ed. Cartea Românească, 2017). A publicat poeme în Stare de urgență, Revista la Plic, Tiuk!, Bucovina literară, Familia, Crevice etc. Nu își face apariția la evenimentele literare, dar mai dă câteodată like când le vede prinse în cadru pe rețele de socializare. E fundaș în lumea literară, atacant în afara ei.
yigru zeltil s-a născut în 1992, anul dispariției lui John Cage, și s-a făcut în timp, începând cu 2007-2008. mai întâi a fost pasionat de geografie, astronomie, gastronomie, jocuri video, architectură, design interior, modă și artele vizuale… și apoi de literatură. a publicat poezie, proză și eseuri în Tomis, Poesis Internațional, Zona Literară, Timpul, Echinox, Fabrica de Literatură și alte reviste sau site-uri. a apărut în antologia „Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală” (2011, Herg Benet). a scris și publicat on-line mai multe cicluri de poezie, din care o selecție urma să apară în antologia de debut „praline alese” (2010). a creat și o serie de cărți-obiect/samizdat, „dulceață de stele” (2009), „cartea albastră” (2013), „țeaiul ros” și „țeaiul vierde” (2014), ultimele trei realizate împreună cu Alina Pachițanu. a debutat în volum cu ISBN abia odată cu placheta „cacao” (2012), urmată de „ulei de palmier” (2017), ambele la editura Tracus Arte. lucrează din 2013 încoace la ciclul autobiografic de poeme conceptuale „poate conține urme de nuci”. are în derulare un proiect continuu de înregistrare a fiecărui volum de versuri care apare anual în limba română, „institutul /rupere de rând/”. ca parte a colectivului „Traducerile de sâmbătă”, lucrează la traduceri din poezia de limbă portugheză și din poezia experimentală americană (de la Gertrude Stein la post-conceptualiști). a fondat împreună cu Sebastian Big editura electronică khora impex. a publicat în 2017 prima ediție din „A Bibliography of Conceptual Writing”. lucrează tot timpul la mai multe proiecte în același timp. ”