spot_img

„Never let me go”, în stagiunea „Joia de artă”

Joi , 29 martie 2018, începând cu ora 19.00, Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu Uniunea de Creație interpretativă a Muzicienilor din România vă invită la „Teatru 74” aflat în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Tîrgu Mureș să Stagiunea „Joia de artă” ,  la spectacolul „Never let me go” , un proiect muzical ce propune reinterpretarea unor piese din repertoriul standard de jazz, precum compoziții de Jay Livingston, Miles Davis, Cole Porter și Jimmy Van Heusen cu Teodora Spînu – voce, Daniel Csikos – pian si Ciprian Parghel – contrabas. Încasările din biletele de la acest concert vor fi donate în contul lui Emil Baier, tânăr basist în vârstă de 26 de ani, diagnosticat cu o formă rară de cancer. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Biletele se pot achizitiona la fața locului dar vă rugăm să faceți o rezervare la numărul de telefon 0799881210 sau pe teatru74@gmail.com

Prețul biletelor de intrare la spectacolele noastre sunt :

25 lei – bilet adult

15 lei – bilet student, pensionar

10 lei – bilet elev

Pentru biletele de 25 lei și 15 lei , la intrare veți primi un pahar de vin din partea noastră.

Mulțumiri partenerilor :

Teatru 74

Cotindianul „Zi de zi”

Out in Mureș

AgențiadeCarte.ro

***

Ioana-Teodora Spinu

S-a născut la Constanta unde a studiat canto-jazz la Colegiul National de Arta “Regina Maria”, continuând la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, în prezent fiind studentă la master. A susținut concerte în numeroase festivaluri din Romania printre care amintim “Femei pe Mătăsari”, Street Delivery – Jazz for Kids, Festivalul de Jazz în aer liber – Promenada Mall, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Godot în Bucureşti, în cadrul proiectelor Seri de Jazz şi muzică clasică – Radio România Târgu Mureş, în cadrul proiectului „Padurea Rotunda” – Reghin și Stagiunea de evenimente „Muzica și arte la muzeu” în Târgu Mureş. Cel mai recent proiect în care este implicată se numește “Tarot Tales” de la Teatrul Dramaturgilor Români din București – un musical pe texte de Saviana Stănescu iar muzica este compusă de Mircea Tiberian.

Daniel Csikos

Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, Festivalul Promenadelor din Brașov. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Tot din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş. Daniel Csikos este membru permanent al grupului „New Landscapes” pe care l-a format împreună cu vocalista Ana Maria Galea.

Ciprian Parghel

S-a născut la Suceava dar a copilărit în București. A urmat studiile liceului „Dinu Lipatti” ca mai apoi să le continue la Conservatorul Royal din Bruxelles unde a fost unul dintre cei mai apreciați studenți ai sectiei de contrabas. I-a fost alături pe scenă, încă de la o vârstă fragedă, mamei sale, vocalista Anca Parghel alături de care a participat la numeroase festivaluri în țară și străinătate. A colaborat cu unii dintre muzicienii reprezentativi pentru scena de jazz, printre ei Emil Bîzgă, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Johnny Răducanu. Azi, Ciprian Parghel este membru în cel mai important proiect al vocalistei Irina Sîrbu – „Irina Sîrbu Band” dar colaborează în numeroase formule alături de cei mai valoroși muzicieni de jazz din țară.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508