Joi, 15 februarie 2018, ora 18:30, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită la evenimentul ”Lecturi sonore. Ziua internațională a cititului cu voce tare. Conferință și lectură”. Participă: Adriana Moca, actiță; Florentina Hojbotă, editor de carte; Florina Pârjol, critic literar; coordonare: Cătălin D. Constantin. Conferința-spectacol „Lecturi sonore” este un eveniment cultural dedicat zilei internaționale a cititului cu voce tare. Florina Pârjol, Florentina Hojbotă și Adriana Moca vor aborda lectura cu voce tare din perspective diferite.
Pentru Florina Pârjol, critic literar, „cititul este ceva intim, între tine și tine, un spațiu în care nu încape nicio altă voce decât aceea care citește în mintea ta. Vocea ta. Dar i-aș citi cu voce tare copilului meu, și aș face-o cu mare bucurie”. Adriana Moca, actriță cu o experiență îndelungată de lecturi performative, crede că „lectura cu voce tare produce întâlnirea între două ființe și încă ceva inefabil, aproape dispărut din interacțiunea socială, emoția.” Florentina Hojbotă, editor de carte și traducătoare, este interesată „de felul în care se întâlnesc vocea cititorului cu vocea autorului (mai ales în afara cărților) și de cărțile care te fac să vorbești singur – de unul singur sau cu prietenii.”
Evenimentul, inițiat de Asociația Vis-a-Vis, deschide seria din acest an a Conferințelor de Joi de la Muzeul Municipiului București. Sunt așteptați copii cu vârsta peste 10 ani, tineri, părinți și bunici!
Conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”
Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, vă invită joi, 22 februarie 2018, ora 18:30, la conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”, cu Delia Marinescu, Coordonatorul Secției de Artă a Muzeului Municipiului București.
Pinacoteca Municipală este o colecție de artă aparte, unică în peisajul instituțional artistic bucureștean ce are un traseu foarte interesant și foarte greu.
O istorie de 85 de ani în care nu doar timpul s-a cumulat, ci și evenimentele, momente de glorie, momente de cumpănă, momente ce merită depănate. Vă așteptăm cu drag să audiați o poveste ce face parte din istoria Bucureștiului și istoria noastră, a bucureștenilor.
Cu ocazia acestei conferințe, programul de vizitare al expoziției „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri” se va prelungi până la ora 21:00.
Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București. muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html