spot_img

Expoziția de pictură „Satisfashion”, la ICR Beijing

Miercuri, 17 ianuarie 2018, în Sala de expoziții a ICR Beijing, a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Satisfashion”, semnată de către artistul Obie Platon. Evenimentul a fost deschis de domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing.

Doamna Xu Wei, angajată a institutului, prezentându-l pe artist, a făcut o incursiune în istoria artelor plastice românești, evidențiind legătura sa cu tradiția. Au mai susținut discursuri despre arta și talentul tânărului artist domnul Zhang Wenxiang, profesor universitar, pictor renumit în China, precum și domnul Liang Zhen, vicepreședintele Asociației Caligrafilor din China. De asemenea, artistul și-a exprimat crezul său artistic.

Evenimentul a fost onorat de prezența doamnei Diana Corina Constantinescu, soția Excelenței Sale, Ambasadorul României în Republica Populară Chineză, care, de asemenea, a luat cuvântul.

Publicul a fost fascinat de mărimea grandioasă a lucrărilor în ulei pe pânză, care cu talent nemăsurat au fost de către tânărul artist român interpretate metaforic părțile vicioase ale modei contemporane, recunoscând amploarea fenomenului, rolul său în societate și transformarea în care a avut loc domeniul afacerilor după industrializare.

Conform mărturisilor artistului, expoziția urmărește combinarea esteticii frumuseții cu distorsiunile și abaterile societății, care se regăsesc împreună, exprimă forme pure de satisfacție propuse de industrie pentru public. Portretele algorice care reprezintă componente de modă încheie o înțelegere profundă și personală a industriei în sine, ca un martor în fața mișcării gigantice.

Opera lui Obie Platon a evoluat într-o limbă vizuală provocatoare, distinctă și diversă care definește în prezent pânzele sale experimentale și toate celelalte lucrări (murale, sculpturi și instalații). Inspirându-se din geometria și filosofia platonică și, totodată, influențat de cultura românească, de credințele sociale și imaginarul popular, folosind o varietate de simboluri și referințe de a expune contextele sociale curente și comportamentul uman, adesea abordate cu ironie.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 ianuarie – 28 februarie 2018.

În China există prea puține cunoștințe despre artiștii români contemporani, iar promovarea acestora ar contribui la cunoașterea României și din acest punct de vedere.

Obie Platon, născut la Iași în anul 1987, absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (2007-2010) și este fondatorul Asociației URBANART, care susține artiștii contemporani și inițiativele de artă urbană în România, precum și a revistei culturale contemporane FORMAJE Artfiles.

Artistul participat la expoziții de pictură: DUALITY, expoziţie personală, Avanpost, Bucureşti, România (2017), EDITION 1: PRINTS, expoziţie de grup, Hamburg, Germania, org. Urbanshit Gallery (2016), HUMANUTOPIA, expoziţie personală, Palatul Parlamentului, Bucureşti, România (2016), MIND WARS, expoziţie personală parte din ZAIN Design Festival, Cluj-Napoca, România (2016) SYMBIOSIS, expoziţie cu Victor Fota parte din Amural Festival, Braşov, România (2016), ANNIVERSAIRE, expoziţie de grup, Galateca, Bucureşti, România (2015), QUASAR, expoziţie personală, Neogalateca, Bucureşti, România (2015), GOLDEN FRAME 030202, expoziţie personală, Atelier 030202, Bucureşti, România (2013), EPISODUL 3, expoziţie de grup, Ciclop, Bucureşti, România (2013), 99 BICYCLES, expoziţie personală, Bucureşti, România (2013), ALLAN DALLA, expoziţie personală, Idelier, Bucureşti, România (2012), ATELIER 35, expoziţie de grup, UAP, Bacău, România (2012), CRANIUM, expoziţie de grup, Vatra Collective, Bucureşti, România (2012), COSMONOTRIPS, expoziţie personală, Bucureşti, România (2011).

A participat, de asemenea, la expoziții și proiecte de artă murală din România, Europa și Asia, precum: Proiect de artă murală, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti, România (2016), Proiect de artă murală, Shanghai, China (2014), Festivalul de artă murală Színes Város, Budapesta, Ungaria (2014) Festivalul de artă publică Walk&Talk Azores, Ponta Del Gada (2014), Festivalul Breathe in – Break out, Germania (2013), Festivalul de street art IRONLAK BBQ Burner, Bucureşti, România (2013), Roger Waters – “The Wall”, Bucureşti, România (2013), Festivalul de street art FISART, Timişoara, România (2013), Mural şi expoziţie de grup, Galeria Alchemia, Bucureşti, România (2013).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508