spot_img

Adenium anunță lansarea cărții-eveniment ”CALEA MEA – Dietă creștină și alimentație naturală”

Vineri, 2 februarie 2018, de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan din Iași, va avea loc de la ora 18.00 lansarea cărții CALEA MEA. Dietă creștină și alimentație naturală, semnată de jurnalistul Cezar Elisei. Alături de autor vor vorbi publicului despre carte prof.univ.dr. Veronica Mocanu din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, psihologul Ioan Gotcă de la Centrul de Sănătate Mintală Dr. Ghelerter, dr.ing. Lucian Popovici, director executiv AVI TOP, dr.ing. Gelu Corneanu, director Stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru Pomicultură Iași și Adriana Nazarciuc, editor și director Adenium.

Evenimentul va fi constituit din lansarea propriu-zisă a cărții care va fi urmată de o dezbatere neconvențională care va aduce față în față publicul participant cu producători regionali de produse naturale. Aceștia vor putea face schimb de impresii în urma degustării produselor aduse spre promovare în cadrul întâlnirii.

Cezar Elisei s-a născut în anul 1982, în Iași. Este jurnalist din anul 2005, iar de 10 ani este reporter la o televiziune națională. A absolvit studiile Seminarului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași și apoi a urmat cursurile Facultății de Filosofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza”.

Volumul CALEA MEA. Dietă creștină și alimentație naturală este prima carte semnată de Cezar Elisei. Subiectul a fost inspirat din propria experiență de viață, jurnalistul reușind să slăbească peste 25 kg, în urmă cu 4 ani, menținându-și de atunci această greutate corporală. CALEA MEA se vrea o mărturie a acestui demers dietetic, însă are în vedere aspectul predominant creștin al acestui drum spre o viață mai sănătoasă. Cartea nu se constituie într-o metodă de slăbire, ci promovează un stil mai sănătos de viață, consumul de alimente tradiționale, locale și în primul rând naturale – fără aditivi și potențatori de arome sau de gust. Doar printr-o atenție sporită acordată alimentației sale, omul va fi capabil să-și păstreze un tonus bun atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Alături de specialiștii invitați, la eveniment vor fi prezenți și producători locali de alimente și băuturi naturale din mai multe județe din regiunea Moldovei. Astfel și-au confirmat prezența Cuptorul Moldovencei, Pofta Focului (Gica Neamțu), Brunch House 6, Cofetăria de Acasă (Aurelia Panica), Zmeurișul Coasta Neagului, AVI TOP, Delicii Tradiționale (ca la mama acasă), Stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru Pomicultură Iași, ASO CRIS (Iașul vrea produse locale) și Crama de vinuri Varzari.

CALEA MEA nu se dorește a fi doar o carte în care este prezentată o dietă alimentară, ci își propune să devoaleze legătura trainică dintre conceptele alimentației naturale, ale naturopatiei, ale psihologiei, teologiei și nu în ultimul rând vizează o sănătate de fier pentru toți cei care îmbrățișează ideile cuprinse în cele 350 de pagini ale lucrării.

„Obezitatea rezultă din interacțiunea complexă a mai multor factori biologici (de exemplu, genele de sensibilitate), factorii de mediu (de exemplu, mediul obezogen) și modele comportamentale (de exemplu, tipare de alimentație și activitate fizică, consumul de medicamente). Prevalența ridicată a obezității în multe țări ale lumii se explică prin predipoziția genetică a populației și mediul obezogen, la care se adaugă obiceiurile nesănătoase cum ar fi consumul de alimente prea bogate în calorii și sedentarismul

Cartea de față, însă, oferă soluții de a preveni și trata obezitatea care țin de individ, de modul în care fiecare își găsește motivația pentru a urma regulile unei vieți sănătoase. Calea pe care o urmărește autorul este aceea a unei curățenii trupești și spirituale, în care postul religios, sportul și alimentația se îmbină și se armonizează. Religiozitatea și spiritualitatea sunt pilonii pe care se bazează reușita pierderii în  greutate, iar mișcarea și dieta vin doar să completeze ritualul de regăsire spirituală.

Oferind instrumente simple – postul, rugăciunea, sportul, alimentele sărace în calorii – care devin ritualuri zilnice, cartea va fi cu siguranță un ghid pentru cei ce vor să găsească drumul către o viață sănătoasă și împlinită”, a spus prof. univ. dr. Veronica Mocanu, Profesor de Fiziopatologie și Comportament alimentar la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași

„Fiecare om simte în viață – chiar de mai multe ori – nevoia unui restart. Iar un asemenea gând nu poate fi decât benefic și în același timp duhovnicesc, căci ce altceva poate însemna dorința exprimată prin rugăciune, pe care o mare parte dintre sfinți – de regulă asceți – o înălțau către Dumnezeu de la Care așteptau ajutor pentru a „pune un nou început vieții”. Cartea CALEA MEA are această forță de a te face să-ți reconsideri atitudinea cel puțin vis-à-vis de ce băgăm în gură. Iar aceasta are o greutate mai mare decât expresia „suntem ceea ce mâncăm” pentru că Cezar Elisei a luat decizia de a slăbi într-un context mai larg, în sensul că nu a cenzurat doar alimente, ci în primul rând gânduri și atitudini. A existat așadar o dorință a autorului de a-și schimba viața în segmente care depășesc sfera alimentației sau preocuparea pentru slăbit. A reușit să și slăbească frumos, dar și-a schimbat și obiceiuri, reflexe și atitudini nu doar rețete culinare.

Recomand citirea acestei cărți care poate pune în mișcare voința și ajută la  dezvoltarea personalității într-un mod frumos”, a spus pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Studiul prezentat într-o formă originală de mare calitate științifică, contribuie în mod substanțial la informarea celor interesați cu privire la posibilitățile de antrenare și control asupra comportamentului alimentar. Meritul autorului este cu atât mai important cu cât el a parcurs o etapă extrem de dificilă, în care a acumulat kilograme în plus, după care a reușit să se automotiveze, să caute informații din sursele existente în literatura de specialitate și apoi să pună în practică o serie de măsuri eficiente. S-a confirmat clinic faptul că el a reușit sa revină în mod strategic la o greutate normală pe care o menține de ani buni.

Subiectul prezentat este de permanentă actualitate, dar în prezent asistăm la o agravare explozivă la nivel mondial și la afectarea inclusiv a copiilor, ceea ce demonstrează că orice informație de calitate pe această temă trebuie transmisă la scară largă și pentru intervenția preventivă cât mai precoce.

Sunt convins că persoanele care au obezitate, chiar dacă au eșuat în încercarea lor până acum, vor prelua cu încredere și cu speranță acest model și vor avea posibilitatea să beneficieze de aceste informații în perspectiva unei vieți plăcute și cu sănătate mult mai bună. Concepția de bază a lucrării prezentate este că o victorie în lupta cu obezitatea nu trebuie doar sărbătorită, ci trăită permanent, toată viața!”, a zis psihologul clinician Ioan Gotcă.

În a doua parte a întâlnirii, publicul participant va fi invitat la degustarea tuturor produselor tradiționale promovate la eveniment.

Volumul CALEA MEA. Dietă creștină și alimentație naturală a apărut la editura Adenium și este recomandat de Revista TIMPUL. Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărturești,  Humanitas, Elefant, Sedcom Libris și pe site-ul www.adenium.ro, precum și în format electronic, pe toate canalele de distribuție aferente.

Partener media principal: AGERPRES.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508