Miercuri, 17 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, la Librăria Cărturești din Palas Mall Iași va avea loc lansarea volumului ,,Dragoste” și spațiu locativ, primul volum de teatru al scriitorului Adrian Christescu. Invitații acestuia vor fi Alex Aciobăniței, realizator Radio România Iași și Claudiu Christescu, ex-secretar literar TNB.
Volumul de teatru a apărut la editura ADENIUM în Colecția PUNCT.RO. Teatru și este disponibil în librăriile Cărturești, Humanitas, Elefant și Sedcom Libris și pe site-ul www.adenium.ro .
Adrian Christescu s-a născut în 1968 în Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988-1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004-2008). Din 1992, a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la Ziua de Iași (2006-2007), după care și-a continuat activitatea publicistică pe blogul personal. Volumul său Trofeul (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași. Este autorul romanului-thriller Destinul lupului singuratic și a tradus din limba maghiară volumul Orașul visurilor de Ildikó Judith Jung.
„Păstrându-se în bine cunoscuta tradiție a comediei românești, în care ironiei mușcătoare, zeflemelei aspre sau ridicolului crâncen le sunt preferate umorul bonom și zâmbetul condescendent în fața penibilului, ,,Dragoste” și spațiu locativ aduce în scenă povestea unui cuplu tânăr, soț-soție, fiecare cu amanta/amantul din ,,dotare”, respectivii intersectându-se într-un timp relativ scurt (Crăciun-Anul Nou), suficient însă pentru a apărea situații comice, cu o încărcătură zdavănă de imoralitate și în care se etalează interese meschine, ifose și stupiditate, crasă nesimțire și o șiretenie vecină cu coțcăria. Sarabanda întâmplărilor desfășurându-se într-un crescedo ilar, sub privirile îngăduitoare, dar și uluite ale părinților, confruntați, pe de o parte, cu tupeul și pretențiile aiuritoare de confort social ale odraslelor, iar pe de alta parte, cu propriile temeri, văzându-și amenințată râvnita tihnă a bătrâneții, prin nesăbuințele celor tineri; și ei însă, ca și urmașii lor, oscilează rizibil între un mahalagism funciar și grija afișării unei aparențe de închipuită onorabilitate.
De apreciat fluența momentelor definitorii ale comediei, atent articulate în cadrul tramei, surprinzător de bine susținută – pentru un dramaturg debutant! – în registrul comicului. Iar replica savuroasă, deopotrivă incitantă, împreună cu schițarea în tușe elocvente a tuturor personajelor reprezintă, de asemenea, constantele acestui text care oferă, cu generozitate, și regizorului, și interpreților elemente substanțiale pentru realizarea unui spectacol de succes.” (Claudiu Christescu)